• Alpina Startimer Pilot Automatic Chronograph Sunray sat

    Novi model izrađen u limitiranoj seriji nam ove godine dolazi od švajcarskog proizvođača satova, Alpina. Startimer Pilot Automatic Chronograph se izrađuje u seriji čija se brojka piše sa četiri identične cifre, odnosno 8888 komada.


    Kućište ovog pilotskog modela sata je od nerđajućeg čelika i ima prečnik 44mm. Ušrafljujuća krunica sa Alpina logom i hronograf tasteri su smešteni na poziciji “3h”. Vodotpornost ovog pilotskog časovnika iznosi 100m i na njemu je postavljeno konveksno safirno staklo. Od istog materijala je napravljen i poklopac kućišta kroz koga se može videti kalibar AL-860. Njegova baza je hronograf Sellita SW500, koja je modifikovana od strane Alpine kako se postigao “Bi-Compax” dizajn brojčanika sata sa veoma čitljivim podbrojčanicima. Alpina kalibar AL-860 radi na frekvenciji 28,800 v/h i ima rezervu snage do 46h. Ovaj automatski mehanizam sa 30 rubina ima funkciju prikaza sati, minuta, sekundi i hronograf.


    Pogledom na brojčanik sata kao najupadljiviji detalji se u prvi mah izdvajaju “Bi-Compax” hronograf podbrojčanici i arapski brojavi kao satni markeri. Dodatni detalj koji se na antracit brojčaniku, brušenom u stilu sunčevih zraka, takođe ističe je i crveni trougao, kraj centralne sekundare koja simbolizuje Alpina znak. Svi satni markeri i kazaljke su presvučeni luminescentnim premazom kao dodatna pogodnost za lakše očitavanje vremena u tami.


    Alpina Startimer Pilot Automatic Chronograph Sunray sat referentnog broja AL-860GB4S6 se isporučuje sa crnim kožnim kaišem sa kopčom od nerđajućeg čelika. Ovaj pilotski časovnik dolazi u specijalnoj kutiji koja uključuje i model aviona Cessna Mustang. Preporučena maloprodajna cena za ovaj sat je 2.300,oo EUR.


    Izvor: Alpina
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Alpina Startimer Pilot Automatic Chronograph Sunray sat started by Shmizla View original post