• Bell & Ross Vintage Falcon BR 123 i BR 126 satovi


    Kao jedna od vodećih časovničarskih kompanija u sveri avijatičarskih satova, Bell & Ross, zajedno sa Dassault Aviation-om ove godine proslavlja inovacije, kvalitet i pouzdanost. Bilo je očekivano da se ove velike kompanije udruže kako bi proslavile 50. godišnjicu letlice Falcon. U tu čast je i kreirana Bell & Ross Vintage Sport Heritage kolekcija, odnosno Bell & Ross je izradio dva nova limitirana modela: Vintage Falcon BR 123 i BR 126.


    Vintage Sport Heritage kolekcija satova posvećuje posebnu pažnju periodu 60-tih godina prošlog veka. Pomenuti period je vreme intenzivne kreativnosti i brojnih inovacija. U ovom razdoblju je kreiran i najbolji poslovni avion Dassault Falcon 20. U ranim 1960-tim godinama Dassault Aviation je radila na razvoju malog, dvomotornog aviona sa deset sedišta. Kreiran je Falcon 20 (Mystère 20) koji je svoj prvi probni let obavio 04. maja 1963. godine. To je predstavljalo početak poglavlja u sagi poslovnih aviona, a koja se nastavlja i dan danas.


    Bell&Ross Vintage Falcon BR 123 sat poseduje funkcionalnosti kao što su prikaz sati, minuta, sekundi i datum, dok model BR 126 pored pomenutih ima i hronograf funkciju. Satovi iz Vintage Sport Heritage kolekcije dolaze sa okruglim fino poliranim kućištem prečnika 41mm na kome je postavljeno safirno staklo sa nanetim antirefleksnim slojem. Na koroni je obeležena 60-minutna skala koja se po boji razlikuje od cifera. Brojčanici na oba modela su braon boje sa markerima u boji peska. Kod modela sa hronograf funkcijom je jedino satni marker za “12h” označen arapskim brojem, dok su na modelu BR 123 tu još i markeri za “3h” i “9h”. Prikaz datuma je zauzeo poziciju između “4h” i “5h”. Satovi su dostupni sa braon koznim kaišem, a sa zadnje strane kućišta se kroz providan ušrafljujući poklopac može videti automatski mehanizam. Deklarisana vodootpornost satova je 100m.

    Vintage Falcon BR 123 i BR 126 satovi su izrađeni u limitiranim serijama od po 500 komada i dostupni su samo u Bell&Ross buticima tj. on-line shop-u.



    Izvor: Bell&Ross
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Bell & Ross Vintage Falcon BR 123 i BR 126 satovi started by Shmizla View original post