• Officine Panerai Radiomir 8 Days GMT Oro Rosso PAM538 sat

    Officine Panerai predstavlja Radiomir 8 Days GMT sat izrađen u ružičastom zlatu. Ekskluzivni časovnik je specijalno izdanje ovog proizvođača koji evocira na davnu istoriju ovog brenda. Kombinujući klasične Radiomir detalje sa sofisticiranim visokim časovničarstvom nam predstavlja elegantni sat referentnog broja PAM538.


    Na novom modelu je kućište jastučastog oblika izrađeno od fino poliranog 5Npt ružičastog zlata. Njegov prečnik iznosi 45mm, a krunica je nosi OP znak i ima mogućnost ušrafljivanja. Sa prednje i zadnje strane je postavljeno safirno staklo, dok sa strane brojčanika njegova debljina iznosi 1,2mm. Na staklu je nanet antirefleksni premaz. Sat ima deklarisanu vodootpornost od 50m i isporučuje se sa plavim koznim kaišem.


    Dizajn brojčanika podsećana Panerai modele iz 30-tih godina prošlog veka. Taj minimalistički dizajn se karakteriše tačkama kao satnim marketima, linearnim indikatorom reserve snage na “6h”, zatim prikazom datuma na poziciji “3h”, malom sekundarom upotpunjenom sa a.m./p.m. indikatorom za drugu vremensku zonu. Veliki logo proizvođača je zauzeo najupečatljiviju poziciju na “12h”. Boja cifera je tamno plava sa satenskom završnom obradom i prestavlja odličnu kombinaciju tj. kontrast sa ružičastim zlatom.


    Za precizan rad ovog ekskluzivnog časovnika je zadužen ručno navijajući mehanizam P.2002/10. Pomenuti kalibar predstavlja verziju prvog in-house mehanizma proizvedenog od strane Officine Panerai-ja u Neuchatel-u. Sastoji se od 246 delova, ima rezervu snage od 8 dana, u sebi nosi 21 rubin i radi na frekvenciji od 28,800 v/h.

    Izvor: Officine Panerai
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Officine Panerai Radiomir 8 Days GMT Oro Rosso PAM538 sat started by Shmizla View original post