• Tissot PRS 516 Extreme Chronograph satovi

    Novi sportski satovi nam dolaze od švajcarskog proizvođača, Tissot, i predstavljaju savremenu reinterpretaciju poznatog modela PR 515 iz 1960-tih. Novi časovnici izuzetno sportskog dizajna su dostupni sa crvenim odnosno žutim detaljima.


    Kućište satova je klasičnog, okruglog oblika. Delimično je presvučeno crnim PVD slojem otpornim na grebanje, pre svega na njegovim štitnicima. Na kućištu prečnika 44mm i visine 15,5mm se nalazi korona na kojoj je naneta tahometarska skala. Upečatljiv detalj su svakako krunica i hronograf tasteri koji su zavisno od modela dodatno dekorisani prstenom u crvenoj tj. žutoj boji. Krunica ima mogućnost ušrafljivanja i na sebi nosi Tissot znak.


    Na brojčaniku se odmah do hrono pušera i krunice nalazi istaknuti prikaz datuma i logo proizvođača (na “3h”). Blago se od cifera ka koroni uzdiže 60-minutna skala, a uz nju su smešteni satni markeri od kojih su “12h i 6h” obeleženi arapskim brojevima. Kazaljke i detalji na hrono podbrojčanicima su dekorisani crvenim odnosno žutom detaljima. Pored pomenutih detalja u ovim bojama su istaknuti još i pojedni delovi sata – spoljna ivica korone i spoljna strana gumene narukvice.


    Na satu je sa prednje i zadnje strane postavljeno safirno staklo koje štiti upečatljiv brojčanik, a ujedno i satni mehanizam. Sa zadnje strane se samim tim može videti švajcarski automatski kalibar ETA CO1.211 (baza Lemania kalibar) dekorisan sa 15 rubina. Njegova rezerva snage iznosi 45h, a radi na nešto nižoj frekvenciji od 21,600 v/h (3Hz).


    Sat je, kao što smo i spomenuli, dostupan sa gumenom narukvicom koja dolazi sa standardnom kopčom. Ali takođe se može odabrati i kožni kaiš sa leptir kopčom i tasterima za njeno lako otkopčavanje i zakopčavanje.


    Izvor: Tissot
    This article was originally published in forum thread: Tissot PRS 516 Extreme Chronograph satovi started by Shmizla View original post