• Chopard Mille Miglia Zagato Chronograph satovi



    Chopard i Zagato su ove godine udružili svoje snage i kreirali izvanredne satove. Chopard je čuvana švajcarska časovničarska kuća i zvanični merilac vremena trke Mille Miglia, dok je kompanija Zagato poznata po dizajnu nekih od najlepših automobila auto industrije. Novi satovi predstavljaju delo prve saradnje između Zagato-a i Chopard-a, fuzije italijanskog trkačkog DNA dizajna i švajcarskog mehaničkog perfekcionizma. Ova saradnja je kreirala Mille Miglia ekskluzivne, autentične časovnike izrađene u limitiranim serijama.


    Chopard Mille Miglia Zagato Chronograph satove pokreće automatski mehanizam koji radi na 28.800 v/h i ima rezervu snage od 46h. Njegove funkcionalnosti pored hronografa su i prikaz vremena u drugoj vremenskoj zoni (GMT), zatim prikaz datuma, sati, minuta i sekundi. COSC sertifikovan mehanizam je smešten u čeličnom kućištu prečnika 42,5mm, a koji je dodatno presvučen DLC slojem.


    Na vrhu kućišta su postavljeni različiti bezeli u zavisnosti izvedbe. Prvi je kompletno crne boje koji se potpuno uklapa uz kućište sata, dok je u drugoj varijanti, u koroni od roze zlata umetnut crveni prsten. Na njima je izgravirana, odnosno ispisana 24 časovna skala. Gornji hronograf taster je dodatno dekorisan kako bi se odlično uklopio uz detalje i ostatak sata. Sa zadnje strane kućišta vodootpornog do 50m, je izgraviran 1000 MIGLIA logo, oznaka za limitiranu seriju i da je sat specijalno Zagato izdanje.


    Obe izvedbe časovnika imaju kompletan brojčanik prekriven Zagato Z znakom. U jednoj varijanti sata brojčanik odiše crnom (ref. br. 168550-6001), odnosno sivom bojom (ref. br. 168550-3004 ). Na ciferu se kao upečaljivi detalji ističu crvena hronograf sekundara i 1000 MIGLIA logo u istoj boji. U obe izvedbe hronograf podbrojčanici su crne boje i smešteni su na pozicijama “12h, 6h i 9h”, pored toga možemo navesti da je i GMT kazaljka identična na oba modela. Prikaz datuma se nalazi na “3h” zajedno za Chopard logom.


    Oba modela su dostupna sa crnim kožnim kaišem, a razlikuju se samo u tome da li su proštepani crnim odnosno crvenim koncem. Ovi sportski modeli satova se izrađuju se u ograničenoj seriji od po 500 komada.



    Izvor: Chopard
    karldzonson and dusan345 like this.
    This article was originally published in forum thread: Chopard Mille Miglia Zagato Chronograph satovi started by Shmizla View original post