• Novi Alpina Heritage Pilot Limited Edition sat



    Alpina je nedavno predstavila novi Alpina Heritage Pilot Limited Edition sat referentnog broja AL-435LB4SH6. Novi model se izrađuje u ograničenoj seriji od 1883 komada. Kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika, nešto većeg prečnika 50mm. Safirno staklo je postavljeno sa prednje i zadnje strane kućišta. Vodootpornost ovog retro avijatičarskog modela iznosi 30m. Pokreće ga švajcarski satni mehanizam, ručni navijač, Alpina Kalibar AL-435 (baza UNITAS). Mehanizam ima 17 rubina, radi na 18,800 v/h i ima autonomiju rada od 46h. Takođe, se može dodati da je dodatno dekorisan Ženevskim šarama.


    Na ovom modelu, potpuna novima je sam cifer. Odiše starim pilotskim duhom i na sebi ima 60-minutnu i 24-časovnu skalu. Na poziciji "12h" je postavljen poznati Alpina znak, a na "6h" se nalazi mala sekundara. Detalji na brojčaniku, markeri i kazaljke su presvučene belim luminescentnim premazom. Sat se isporučuje na braon štepanom kožnom kaišu i u drvenoj poklon kutiji.



    Izvor: Alpina
    karldzonson, DrAgod, zma and 1 others like this.
    This article was originally published in forum thread: Alpina Heritage Pilot Limited edition sat started by Shmizla View original post