• Fossil satovi - Info




    Fossil Inc. je kompanija koja dizajnira i proizvodi odeću, aksesoare, satove, nakit, ali takođe i naočare za sunce i novčanike. Sedište ove kompanije je u Richardson-u, Teksas, USA, a osnovana je 1984. godine kao Overseas Products International od strane Tom Karciotis-a. Naziv kompanije je nastao od nadimka koji su braća nadenuli svom ocu.

    Fossil je kompanija koja sklapa satove, koristeći gotove mehanizme, pritom dizajnirajući kućišta satova i njihove brojčanike. Svoje prve satove su lansirali na tržište 1985. godine. Fossil je kompanija koja se 1990. godine po prvi put pojavljuje na Baselworld sajmu satova i nakita u gradu Bazel-u. Svoje proizvodne pogone imaju u Kini i Švajcarskoj, a distributivni centri su smešteni u Dallas-u (Texas), Nemačkoj i Aziji.


    U nameri da potencijalnim kupcima ponude mogućnost da izraze svoju individualnost, stručnjaci i kreativci kompanije Fossil godišnje lansiraju veliki broj potpuno novih modela, a kontinuirano inoviraju više od polovine serija postojećih satova. Ovi satovi se pakuju u atraktivne limene kutije, a sva ostala ambalaža je dizajnirana u skladu sa vizuelnim konceptom “Fashion, feeling & spirit”.

    Fossil satovi su univerzalni i prilagodljivi pa se mogu nositi u različitim dnevnim i večernjim prilikama.


    Fossil grupa je veoma uspešna sa svojim brendovima, tako da je taj uspeh naveo druge kompanije da ponude Fossil-u da za njih dizajnira, proizvodi i distribuira linije satova po licenci. Linije satova koje Fossil radi po licenci su:
    - Michele -
    - Zodiac -
    - Relic -
    - Burberry -
    - DKNY -
    - Emporio Armani -
    - Armani Exchange -
    - Diesel -
    - Michael Kors -
    - Marc by Marc Jacobs -
    - Adidas originals -
    - Karl Legerfeld -
    - Tory Burch -

    Početkom 2012. godine Fossil grupa preuzima Skagen, dansku kompaniju za proizvodnju satova. Ovim potezom Fossil u svoj portfolio pridružuje još jedan poznati brend satova.

    Web adresa: Fossil | Fossil Group
    This article was originally published in forum thread: Fossil satovi - Info started by Shmizla View original post