• Fossil satovi - Info
  Fossil Inc. je kompanija koja dizajnira i proizvodi odeću, aksesoare, satove, nakit, ali takođe i naočare za sunce i novčanike. Sedište ove kompanije je u Richardson-u, Teksas, USA, a osnovana je 1984. godine kao Overseas Products International od strane Tom Karciotis-a. Naziv kompanije je nastao od nadimka koji su braća nadenuli svom ocu.

  Fossil je kompanija koja sklapa satove, koristeći gotove mehanizme, pritom dizajnirajući kućišta satova i njihove brojčanike. Svoje prve satove su lansirali na tržište 1985. godine. Fossil je kompanija koja se 1990. godine po prvi put pojavljuje na Baselworld sajmu satova i nakita u gradu Bazel-u. Svoje proizvodne pogone imaju u Kini i Švajcarskoj, a distributivni centri su smešteni u Dallas-u (Texas), Nemačkoj i Aziji.


  U nameri da potencijalnim kupcima ponude mogućnost da izraze svoju individualnost, stručnjaci i kreativci kompanije Fossil godišnje lansiraju veliki broj potpuno novih modela, a kontinuirano inoviraju više od polovine serija postojećih satova. Ovi satovi se pakuju u atraktivne limene kutije, a sva ostala ambalaža je dizajnirana u skladu sa vizuelnim konceptom “Fashion, feeling & spirit”.

  Fossil satovi su univerzalni i prilagodljivi pa se mogu nositi u različitim dnevnim i večernjim prilikama.


  Fossil grupa je veoma uspešna sa svojim brendovima, tako da je taj uspeh naveo druge kompanije da ponude Fossil-u da za njih dizajnira, proizvodi i distribuira linije satova po licenci. Linije satova koje Fossil radi po licenci su:
  - Michele -
  - Zodiac -
  - Relic -
  - Burberry -
  - DKNY -
  - Emporio Armani -
  - Armani Exchange -
  - Diesel -
  - Michael Kors -
  - Marc by Marc Jacobs -
  - Adidas originals -
  - Karl Legerfeld -
  - Tory Burch -

  Početkom 2012. godine Fossil grupa preuzima Skagen, dansku kompaniju za proizvodnju satova. Ovim potezom Fossil u svoj portfolio pridružuje još jedan poznati brend satova.

  Web adresa: Fossil | Fossil Group
  This article was originally published in forum thread: Fossil satovi - Info started by Shmizla View original post