• Stari – Novi Omega Seamaster Bullhead sat

    Omega je na ovogodišnjem Baselworld sajmu predstavila novo limitirano izdanje starog modela Seamaster Bullhead sata. Ovaj model je prvobitno bio predstavljen 1969. dok je ove godine doživeo svoje ponovno izdanje.

    Čuveni model je specifičan po tome što su na njemu krunice i hronograf pušeri umesto sa strane kućišta postavljeni sa gornje, odnosno donje strane. Zbog ovakvog vizuelnog efekta sat je dobio naziv Bullhead.


    S obzirom da je reč o remake-u starog modela, on je ipak doživeo blage izmene, u smislu simetričnog kućišta i korone. Na kućištu na poziciji “12h” je zajedno sa hronograf tasterima, smeštena krunica namenjena za štelovanje vremena i datuma. Za razliku od izvornog modela iz 1969. godine, na novom satu su pušeri redizajnirani, te su sada ravnog oblika. Ranije su imali okrugli oblik. Na suprotnoj strani kućišta, na “6h” se nalazi dodatna krunica koja se koristi za podešavanje unutrašnjeg rotirajućeg prstena. Poklopac kućišta je ušrafljujući i na njemu je izgraviran Seamaster Seahorse.

    Dizajn novog Bullhead sata ne odudara previše od originalnog modela. Karakteriše ga rotirajuća korona uz rub cifera, zatim hronograf podbrojčanici na “12 i 6h”. Prikaz datuma je kao i kod prvobitnog sata smešten na poziciju “3h”. Beli brojčanik je vidljiv kroz safirno staklo, presvučeno sa dvostrukim antirefleksnim premazom.


    Najznačajnija promena kod ovog atraktivnog časovnika se odnosi na satni mehanizam. Srce novog Bullhead-a je automatski Omega Co-Axial mehanizam, kalibar 3113. Vintage model je pokretao ručni navijač, kalibar 930.

    Sat je dostupan sa braon kožnim kaišem. Izrađuje se u ograničenoj seriji od 669 komada i vodootpornost ovog časovnika iznosi 150m. Garancija na Omega Seamaster Bullhead sat je tri godine.

    Izvor: Omega
    KureNS likes this.
    This article was originally published in forum thread: Stari – Novi Omega Seamaster Bullhead sat started by Shmizla View original post