• Citizen Signature Grand Touring Automatic sat

    Novi Citizen model, predstavljen ove godine, će vas možda iznenaditi svojim dizajnom ili pak blago podsetiti na neki drugi sat. Citizen Signature Grand Touring Automatic sat je novitet iz japanske kompanije. Ovaj model svakako predstavlja težnju proizvođača da blago “iskoči” iz dosadašnjih dizajnerskih okvira i da tržištu predstavi nešto drugačije, nešto što do sada nije bilo toliko zastupljeno u njihovoj ponudi. Predstavljamo vam novi model časovnika koji je opremljen sa automatskim mehanizmom i istaknutim štitnikom za krunicu. Ostale detalje ćete imati prilike da saznate u narednim redovima…



    Kućište prečnika 44mm ima jastučast, odnosno okrugao do kvadratni oblik. Obratite pažnju na “dopunu” kućišta u delu oko lugova na koju se nastavlja narukvica, ona mu svakako dodaje taj epitet kvadratni. Izrađuje se od nerđajućeg čelika, sa crnim PVD slojem nanetim po površini ili bez njega. Krunica je zaštićena patentiranim sistemom zaštite, a koja podseća na Panerai-eva rešenja. Odnosno, pomenuti štitnik je dodat na krunicu, a koji se zajedno sa njom izvlači prilikom podešavanja sata. Kada se vreme ili datum podesi, krunica se vraća nazad čime se i njena zaštita zauzima prvobitni položaj. Zajedno sa fiksnom koronom visina kućišta iznosi 15mm. Sa zadnje strane je postavljeno safirno staklo kako bi se slobodno moglao videti satni mehanizam.


    Citizen Signature Grand Touring model pokreće automatski mehanizam, Miyota 9010 koji ima rezervu snage do 42h. Dekorisan je sa 24 rubina i ima frekvenciju rada od 28,800 v/h. Njegove funkcionalnosti su: prikaz sati, minuta, sekundi i datum.

    Na brojčaniku ovih časovnika su na pozicijama 12h, 3h, 6h i 9h postavljeni arapski brojevi kao satni markeri, dok su za ostale sate oni u klasičnom obliku. Na kazaljkama i “klasičnim” markerima je nanet luminescentni premaz, a na ciferu je naznađena i vodootpornost sata od 200m. Prikaz datuma je smešten na poziciji 3h, odmah ispred markera 3.


    Ovaj model dolazi u tri verzije kod kojih je boja brojčanika ista tj. crna. Razlikuju se u tome da li je na kućište nanet crni PVD premaz ili ne, da li sat dolazi sa kaišem, odnosno narukvicom i po boji kazaljki i satnih markera.
    - Model referentnog broja NB0070-06E dolazi sa kućištem u prirodnoj boji čelika, sa kožnim kaišem i klasičnom kopčom sa iglicom, a njegovi satni markeri i kazaljke su u srebnoj boji. Cena ovog modela iznosi 995,oo USD.



    - Druga izvedba ovog sata ima referentni broj NB00070-57E. Karakteriše je čelično kućište bez premaza, čelična narukvica sa preklapajućom kopčom, a kazaljke i markeri se uklapaju u boju kućišta. Cena ovog modela iznosi 1.195,oo USD.


    - Poslednja izvedba ovog časovnika nosi referentni broj NB0075-11F. Specifična je po tome što ima kućište sa crnim PVD premazom, kožni kaiš i satne markere, odnosno kazaljke u zlatnoj boji. Cena ovog modela iznosi 1.095,oo USD.


    Izvor: Citizen
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Citizen Signature Grand Touring Automatic sat started by Shmizla View original post