• Mühle-Glashütte Teutonia II Tag/Datum sat

    Mühle-Glashütte je proizvođač satova smešten u Glashute oblasti u Nemačkoj, koji nam ove godine predstavlja novi elegantni model sata. Teutonia II Tag/Datum sat je novi član Teutonia kolekcije satova. Ovaj elegantno poslovni model svog vlasnika ne informiše samo o vremenu i datumu, već i o danu u nedelji.


    Na ovom časovniku glavni detalj na izuzetno čitljivom ciferu je prikaz dana u nedelji smešten na poziciji “12h”. Otvor za prikaz dana je blago zaobljen jer prati oblik kućišta sata. Brojčanik je u srebrnoj boji, sa Guilloshegravurom kao završnom obradom. Kazaljke su crne, izuzetno elegantne, što ih čini upečatljivim naspram svetlog cifera. Na poziciji “6h” je smešten prikaz datuma, a u samom centralnom delu, levo i desno od osovine za kazaljke, je ispisan naziv proizvođača i kolekcije kojoj model pripada.

    Korona na ovom časovniku je izuzetno tanka, što cifer vizuelno čini još većim. Prečnik kućišta, izrađenog od fino poliranog nerđajućeg čelika, je 41mm, a njegova visina iznosi 12,3mm. Na satu je postavljeno safirno staklo, a sa zadnje strane se takođe nalazi stakleni poklopac koji omogućava slobodan pogled na satni mehanizam.


    “Srce” Teutonia II Tag/Datum sata je automatski mehanizam oznake SW240-1. Mühle verzija za specijalnim regulatorom, izmenjenim rotorom i karakterstičnom površinskom dekoracijom. Takođe poseduje funkciju zaustavljanja sekundare. Ovaj kalibar ima mogućnost brzog štelovanja dana i datuma, a njegova rezerva snege iznosi do 38h.

    Vodootpornost ovog modela je 100m i dostupan je na kožnom kaišu (cena 2.799,oo USD) ili čeličnoj narukvici (cena 2.899,oo USD). Crni kožni kaiš se izrađuje od aligatorove kože, a narukvica ima leptir kopču.

    Za ovaj sat se svakako može dodati da je dizajniran tako da ostane u porodičnoj kolekciji i da stvara porodičnu tradiciju. Sat za sadašnje poslovne muškarce i za savršeno nasledstvo za naredna pokoljenja.

    Izvor: Mühle-Glashütte
    This article was originally published in forum thread: Mühle-Glashütte Teutonia II Tag/Datum sat started by Shmizla View original post