• Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph LeBron James sat


    Čuvena Royal Oak kolekcija satova je “proširena” za još jedan model izrađen u limitiranoj seriji od 600 komada. Ovog puta predstavljamo sat izrađen u čast ambasadora manufakture Audemars Piguet, poznatog košarkaša, LeBron James-a.


    Časovnik ima automatski mehanizam sa prikazom datuma, hronograf funkcijom i malom sekundarom. Pored pomenutih funkcionalnosti model svakako ima standardni prikaz sati i minuta. Pokreće ga kalibar 3126 / 3840, sastavljen od 365 delova i 59 rubina. Njegove dimenzije u prečniku su 29,92mm, a visina zajedno sa modulom iznosi 7,00mm. Frekvencija rada je 21,600 v/h tj. 3Hz, dok je rezerva snage 55h.


    Kućište Royal Oak Offshore Chronograph LeBron James sata je izrađeno od 18 ct roze zlata koje u prečniku ima 44mm. Sa prednje i zadnje strane je postavljeno safirno staklo. Ukoliko sat gledamo sa zadnje strane videćemo da je na kućištu izgravirano “Royal Oak Offshore Limited Edition LeBron James”, a na staklu je u plavoj boji izgraviran James-ov potpis. Za ovaj model bismo mogli reći da izgleda sasvim interesantno ukoliko ga posmatramo sa desne strane, s obzirom da ima crnu keramičku krunicu i hronograf tastere koji su u kontrastu za bojom kućišta. Hronograf pušer na poziciji “2h” je dodatno dekorisan brilijantima, a zaštita pušera je izrađena od zlata i sive gume.


    Sivi brojčanik sa “Mega Tapisserie” šarom, sivi markeri i korona dominiraju kada pogledate na sat odozgo. Satni markeri su izrađeni od roze zlata, što se svakako uklapa sa kućištem sata. Diskretne nijanse, koje su zastupljene na satu, pomalo “remete” hronograf podbrojčanici na “6h, 9h i 12h”, kao i prikaz datuma smešten na “3h”.


    Ovaj časovnik ima vodootpornost od 100m i dostupan je sa sivim kožnim kaišem od krokodilske kože. Na kaišu je postavljena obična kopča sa iglicom izrađenom kao i kućište od 18ct ružičastog zlata. Pored ovog kaiša, uz njega je dostupna i dodatna siva gumena narukvica. Tačan referentni broj modela je 26210OI.OO.A109CR.01 i sat ima cenu od 51.500,oo USD.


    Izvor: Audemars Piguet
    This article was originally published in forum thread: Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph LeBron James sat started by Shmizla View original post