• Carl F. Bucherer Patravi Scuba Tec sat

    Carl F. Bucherer je nedavno predstavio novog člana Patravi familije, novi Scuba Tec sat. Patravi satovi predstavljaju primer primene časovničarske stručnosti koju ima Carl F. Bucherer. Bilo da je reč o tehničkim inovacijama, atraktivnim i praktičnim dodatnim funkcijama, a vešto ukombinovanih u veoma karakterističan i impresivan dizajn satova.


    Patravi Scuba Tec sat je pre svega namenjen gospodi koja preferira istraživanje morskih dubina. Ovaj robusni ronilački model ima deklarisanu vodootpornost do 500m. Sat pokreće COSC sertifikovam mehanizam koga štiti safirno staklo sa prednje i zadnje strane čeličnog kućišta. Promer kućišta sata iznosi 44,6mm, a koje na sebi ima ugrađen i helijumski ventil. Na ovom modelu je najupečatljiviji detalj unidirekciona rotirajuća korona. Ona je od 0 do 15 obojena plavom bojom, dok je ostatak 60-minutne skale u crnoj boji. Plavi dekorativni detalj je i prsten na krunici koji se jako dobro slaže sa pomenutom plavom bojom na rotirajućem prstenu.


    Ovaj časovnik takođe krasi i zanimljivo rešenje brojčanika. Posmatrajući ga pod određenim uglom možete primetiti da se blago presijava, a zbog svoje reljefaste površine ima i 3D efekat. Na njemu su upečatljiv detalj satna i minutna kazaljka. Za njih možemo slobodno reći da su nešto većih dimenzija, dok je sekundna kazaljka, s druge strane, sasvim tanka i elegantnog dizajna. Sve tri kazaljke su presvučene luminescentnim premazom koji omogućava lako očitavanje vremena u tami i na većim morskim dubinama.


    Carl F. Bucherer Patravi Scuba Tec sat, kao što smo i spomenuli, pokreće COSC sertifikovani mehanizam, oznake CFB 1950. Ovaj automatski kalibar ima rezervu snage od 38h i koji pored standardnih funkcija za prikaz sati i minuta, ima prikaz sekundi i datuma.


    Sat je dostupan na čeličnoj (00.10632.23.33.21) ili gumenoj narukvici (00.10632.23.33.01) sa kopčom koja ima mogućnost proširivanja radi lakšeg nošenja sata preko ronilačkog odela.

    Izvor: Carl F. Bucherer
    This article was originally published in forum thread: Carl F. Bucherer Patravi Scuba Tec sat started by Shmizla View original post