• Perrelet Black & Gold turbijon sat

  Perrelet manufaktura je predstavila turbijon model koji pripada Black & Gold kolekciji satova. Limitirana serija od svega 20 komada svakako predstavlja ekskluzivitet među časovnicima. To posebno navodimo jer nas i sama kombinacija boja navodi na takav utisak.


  Novi turbijon model ima XL kućište prečnika 50mm i visine 13,88mm. Izrađeno je od dve vrste materijala – 18ct ružičastog zlata i nerđajućeg čelika sa dodatnim crnim DLC premazom. Turbijon je na brojčaniku smešten na poziciji “12h” i svakako zauzima najupečatljivije mesto. Ovo je jedina komplikacija koju sat poseduje pored standardnog prikaza sati i minuta. Osnovne funkcionalnosti su prikazane u podbrojčaniku na “6h” ispod koga se nalazi natpis “limited edition”.

  Vodootpornost ovog ekskluzivnog časovnika iznosi 50m, što govori da se slobodno može kvasiti, ali da svakako nije adekvatan za vodene aktivnosti. Njegovi lugovi koji vode od brojčanika se elegantno “ulivaju” narukvicu izrađenu od crnog kaučuka.


  Automatski turbijon mehanizam oznake P-311 je razvijen za Perrelet u saradnji sa sestrinskom kompanijom MHVJ. Njegova frekvencija rada iznosi 28.800 v/h ii ma rezervu snage do 65h. Na njemu se kroz providni poklopac mogu videti ženevske šare (Côtes de Genève).

  Ovaj model referentnog broja A3035/1, kao što smo već i napomenuli, se proizvodi u limitiranoj seriji od 20 komada.

  Izvor: Perrelet
  This article was originally published in forum thread: Perrelet Black & Gold turbijon sat started by Shmizla View original post