• Chopard Happy Sport Automatic satovi

  Chopard svojom Happy Sport linijom satova pored inovacija koje se odnose na mehanizam, 2013. godinu obeležava i kao jubilarnu za ovu kolekciju. Odnosno, pre tačno 20 godina je kreiran prvi model koji pripada Happy Sport kolekciji.


  Sada se pored savršenog sportsko–elegantnog dizajna, pomerajućih dijamanata iznad brojčanika u satovima krije i automatski mehanizam. Ovaj poslednji naveden podak je svakako osveženje, jer su Chopard Happy Sport satovi do sada bili dostupni sa kvarcnim mehanizmom. Zaštitni znak ovih modela su svakako dijamati postavljeni iznad brojčanika, koji se pomeraju sa svakim pokretom ruke i time dodatno privlače pažnju na sam časovnik.


  Dimenzije kućišta Happy Sport Medium Automatic satova su 36 mm u prečniku, a visina iznosi 12,08mm. Materijal od koga se izrađuje kućište može biti nerđajući čelik tj. 18ct roze zlato, i možemo napomenuti da je njegova krunica dodatno dekorisana plavim safirom veličine 6mm. Sa prednje i zadnje strane sata je postavljeno safirno staklo, koje omogućava pogled na brojčanik izgraviran Guilloché tehnikom, odnosno na satni mehanizam, ukoliko se sat gleda sa zadnje strane.


  Funkcionalnosti ovih satova su prikaz sati, minuta i sekundi. Prikaz datuma je smešten na poziciji između “4h i 5h”, izuzev izvedbe kod koje je brojčanik potpuno optočen dijamantima. Kazaljke i satni markeri su presvučani rodijumom tj. zlatom, dok korona može ili ne mora biti ukrašena dijamantima. “Srce” novih Happy Sport časovnika je automatski mehanizam koji radi na frekvenciji od 28.800 v/h ii ma autonomiju rada do 42h. Dimenzije ovog kalibra su 26,20mm u prečniku i 3,60mm u visini. Broj rubina koji su na njemu postavljeni iznosi 25.


  Ovi satovi, kao što smo i spomenuli su dostupni u više varijanti, tako da se isporučuju kako sa kožnim kaišem od aligatorove kože, tako i sa narukvicom od nerđajućeg čelika, odnosno od 18ct roze zlata.


  IZVOR: Chopard Happy Sport | Chopard
  This article was originally published in forum thread: Chopard Happy Sport Automatic satovi started by Shmizla View original post