• Wempe Zeitmeister Glashütte Divers satovi

    Od nemačkog proizvođača satova Wempe, smeštenog u legendarnom gradu Glashütte, osnovanog pre 135 godina, nam stižu novi modeli. Ova časovničarska kuća je ujedno poznata i po tome što je proizvodila originalne B-UHR satove. Ovog puta su javnosti predstavljeni novi modeli kao proširenje Zeitmeister kolekcije. U pitanju su jedan hronograf i dva "obična" automatika.




    Hronograf dolazi u kućištu prečnika 45mm, dok druga dva modela imaju prečnik manji za 3mm, odnosno od 42mm. Kućišta satova su izrađena od nerđajućeg čelika i imaju postavljeno safirno staklo sa antirefleksnim premazom sa obe strane. Takoše tu je i jednosmerni ronilački bezel sa safirnim umetkom. Kazaljke su premazane SuperLumiNova premazom radi bolje čitljivosti u svim uslovima. Deklarisana vodootpornost ovih modela iznosi 300m.




    Satovi poseduju DIN 8306 i ISO 6425 sertifikat za ronilače satove. Poklopac satova je ušrafljujući i na poklopcu se nalazi gravura Glashütte observatorije. Širina lugova je 22mm i satovi dolaze na čeličnoj narukvici sa produžetkom za ronilačkio odelo.




    Pokreće ih automatski mehanizam Sellita SW500 (hrono model) i Selita SW300. Oba mehanizma imaju 25 rubina, rade na 28800 Bph i njihova autonomija rada iznosi do 48 časova (hrono model) i 42 časa (automatik model). Mehanizmi su modifikovani i podešeni po Nemačkom hronometar DIN 8319 standardu.

    Poznato je da je preporučena maloprodajna cena za ove satove: 4825,oo $ (hronograf) i 3540,oo$ (automatik).

    Izvor - Wempe
    Dorada vesti by Shmizla
    Nenad Arandjelovic likes this.
    This article was originally published in forum thread: Wempe Zeitmeister Glashütte Divers started by RUS. View original post