• Zenith El Primero Stratos Flyback Rainbow sat



    Za 2013. godinu, Zenith nam je predstavio novi model, tačnog referentnog broja 24.2063.405/21.R515. Pomenuti sat će biti izrađen u ograničenoj seriji od svega 250 primeraka. Kućište je prečnika 45,5mm i izrađeno je, kao i korona, od legure aluminijuma i titanijuma. Ovu leguru je Zenith po prvi put upotrebio 2011. godine, a koja je do sada našla primenu u aeronautici i automobilskoj industriji.

    Sat je opremljen telemetrijskom skalom, zatim prikazom datuma na poziciji ''6h'' i naravno 'flyback' funkcijom, koja sa jednim pritiskom na dolji taster, omogućava zaustavljanje i resetovanje funkcije hronografa. Sat pokreće automatski El Primero Calibre 405 B mehanizam, koji ostvaruje 36.000 v/h i pritom se može videti kroz providni poklopac na zadnjoj strani kućišta sata. Zahvaljujući 'Hi-Beat' mehanizmu, hronograf funkcija na ovom modelu ima mogućnost merenja vremena sa preciznošću od 1/10 dela sekunde.



    Brojčanik je crne boje, dok su satni i minutni markeri bele boje i tretirani su Super-LumiNova premazom. Sekundna kazaljka, na čijem kraju se nalazi zvezda je tipična za Zenith, i crvene je boje.

    Kao najzanimljiviji detalj na ovom satu je minutni 'rainbow' podbrojčanik u beloj, plavoj, žutoj i zelenoj boji, smešten na poziciji ''3h''. Podbrojčanik koji pokazuje sate se nalazi na ''6h'', dok se hronograf podbrojčanik za prikaz sekundi, nalazi na poziciji ''9h''.



    Na ovom modelu je postavljeno safirno staklo koje je blago ispupčeno i možemo napomenuti da deklarisana vodootpornost časovnika iznosi 100 metara. Uz sat dolazi gumena narukvica, takođe crne boje, sa preklapajućom kopčom presvučenom PVD slojem.

    Zenith El Primero Stratos Flyback Rainbow model se može kupiti isključivo u Zenith-ovim buticima po maloprodajnoj ceni od 8.000,oo CHF.
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Zenith El Primero Stratos Flyback Rainbow sat started by milan milanovic View original post