• Bremont satovi - Info




    Priču o brendu Bremont možemo započeti pominjanjem braće Nick i Giles. Oni odrastaju sa interesovanjem za aeronautiku i mehaniku pored svog oca Euana, koji je aeronauticki inženjer, a koji se osim izrade aviona i u slobodno vreme bavio i restauracijom vintage modela, zatim popravkom starih automobila, motorcikala i muzickih instrumenata. Osim toga njihov otac je bio i kolecionar i restauter satova.


    U očevoj radionici braća uče i stiču prva iskustva o avionima i satovima. Vremenom i sami otvaraju malu radionicu za restauraciju aviona, a ocu priskaču u pomoć na aero mitinzima. Pored redovnog zaposlenja u bankarstvu postaju čak i rezervisti Royal Air Force-a. Njihovi životi se godine 1995 dramatično menjaju. Prilikom pripremnog leta za aero miting, dešava se kvar na avionu, gde prilikom pada gine njihov otac, a Nick prezivljava sa 30 polomljenih kostiju. Zbog nostalgije i očeve tragedije, odlučuju da napuste redovne poslove i posvete se onome što stvarno vole, a to su avioni i satovi.


    Godine 2002. rešeni na uspeh, odlaze u Švajcarsku u Biel-Biennu gde kupuju staru radionicu za izradu satova i pokreću svoj posao. Plan im je bio, da to ne bude švajcarski brand sa britanskim vlasnicima i dizajnom, već britanska manufaktura inspirisana britanskim majstorima (J.Harrison, G.Graham, T.Mudge i G.Daniels).

    Ime Bremont, za koje su se braća odlučila, potiče iz njihove avanture iz 1997. godine, kada su Nick i Giles leteli na starom nemačkom dvokrilcu iznad Francuske i zbog olujnog vremena bivaju primorani da slete u regionu Sampanji (Champagne). Mesto sletanja je bila jedna farma, a ljubazni farmer im pomaze u sklanjanju aviona i poziva ih u svoju kuću. Uz čaj saznaju da je stari farmer bivši pilot i veteran II Svetskog rata i da je kao i oni ljubitelj satova. Farmer im pokazuje svoje satove od kojih su mnogi u različitim fazama restauracije, a koje sam farmer restaurira, što ih je kako sami kažu odmah podsetilo na oca. Farmer se zvao Antoine Bremont, a nekoliko godina kasnije, u znak zahvalnosti i postovanja Nick i Giles mu se odužuju tako što daju ime kompaniji po njemu. Posle uspeha i brojnih nagrada braća Nick i Giles sele šediste kompanije u London (Henley on Thames), ali zadrzavaju radionicu u Švajcarskoj. Time ostvaruju svoj plan o britanskom brendu satova.




    Kontakt podaci:
    Bremont Watch Company

    PO BOX 4741
    Henley-on-Thames
    Oxfordshire
    RG9 9BZ
    Tel: 0044 845 0940 690

    Izvor: Bremont
    Dorada teksta by Shmizla
    Neša likes this.
    This article was originally published in forum thread: Bremont satovi started by Zagor View original post