• Davosa Ternos Professional ronilački sat


    Od proizvođača satova Davosa nam stiže novi ronilački sat, model Ternos Professional diver koji izgledom neodoljivo podseća na Rolex-ov Sub Mariner. Za ovaj model možemo reći da je omaž čuvenom modelu pomenutog poznatijeg proizvođača satova.



    Davosa Ternos Professional dolazi u dve različite boje brojčanika, plavoj i crnoj, sa jednosmernim keramičkim bezelom odgovarajuće boje (crno tj. plave). Deklarisana vodootpornost iznosi do 500m, što nas navodi na zaključak da se može slobodno koristiti i pri većim dubinama, odnosno pri ronjenju.



    Kućište sata je izrađeno od nerđajućeg čelika i prečnika je 42mm, a visine 15.5mm. Na njemu se nalazi automatski helijumski ventil, kao i poklopac i potpisana krunica koji su ušrafljujući. Staklo je safirno sa antirefleksnim premazom.


    Ovaj ronilački sat pokreće dobro poznati ETA 2824-2 automatski mehanizam. Sat dolazi na čeličnoj narukvici od punog čelika na kojoj su linkovi takođe puni, a kopča je sigurnosna, preklapajuća, sa produžetkom za ronilačko odelo.

    Izvor - Davosa

    Nenad Arandjelovic and komsa like this.
    This article was originally published in forum thread: Davosa Ternos Professional diver started by RUS. View original post