• Zenith Captain ženski hronograf sat

    Zenith u svojoj Captain kolekciji ženskih satova ima hronograf model klasičnog, ali ujedno i atraktivnog dizajna. Sat je nešto većeg prečnika od uobičajenog za ženske satove, a što mu za potencijalne kupce svakako može biti vrlina odnosno mana.


    Kućište okruglog oblika je izrađeno od plemenitog ružičastog zlata, a koje je dodatno optočeno dijamantima po koroni i lugovima. Promer kućišta iznosi 42mm a visina 12mm. Safirno staklo je postavljeno sa prednje i zadnje strane, i tretirano je sa antirefleksnim premazom sa obe strane.
    Brojčanik sata srebrne boje je dekorativno izgraviran Guilloché tehnikom. Rimski brojevi i dijamanti su postavljeni kao satni markeri, dok centralno mesto na brojčaniku zauzimaju hronograf podbrojčanici. Grupisani su blizu osovine za satnu, minutnu i hronograf kazaljku. Prozor za prikaz datuma je smešten na poziciji “6h” uz samu ivicu brojčanika.


    Ovaj ženski hronograf model ima tačan referentni broj 22.2114.400/34.C510. Pokreće Zenith-ov El Primero 400 B automatski mehanizam, sastavljen od 278 delova, ima 31 rubin i radi na frekvenciji od 5Hz, odnosno na 36,000 v/h. Karekteriše ga prečnik od 30mm i visina od 6,60mm, a njegova autonomija rada iznosi minimalno 50h.


    Sat se isporučuje sa belim kožnim kaišem od aligatorove kože, dok se kopča opciono može odabrati ili sa klasičnom iglom ili kao preklapajuća. Materijal od koje se kopča izrađuje je isti kao i kućište, odnosno roze zlato.

    Captain Chronograph kolekciju ženskih satova čini i sat referentnog broja 22.2110.400/34.C510, koji se od gore predstavljenog modela razlikuje samo po broju postavljenih dijamanata na kućištu.

    Izvor: Zenith
    This article was originally published in forum thread: Zenith Captain ženski hronograf sat started by Shmizla View original post