• Breitling Navitimer Cosmonaute Blacksteel sat – novi model u crnom

    Breitling je predstavio novu izvedbu svog Navitimer Cosmonaute modela. Iako je ranije na portalu bilo više reči o ovom satu, ovom prilikom ćemo u kraćoj verziji obraditi novu izvedbu.


    Skot Karpenter je 24. maja 1962. godine svemirskim brodom Aurora 7 obišao planetu Zemlju tri puta noseći na ruci Breitling Navitimer sat sa 24-časovnim prikazom vremena. Ove godine je u tu čast kompanija Breitling predstavila novi model koji će biti proizveden u ograničenoj seriji od 1000 komada.


    Novi model karakteriše crna boja i svega nekoliko detalja obojenih u crveno. Možemo navesti crvene kazaljke na hronograf podbrojčanicima i centralnu sekundaru kao najupečatljivije crvene detalje naspram crnoj boji. Ovaj sat pokreće COSC sertifikovan mehanizam, sa hronograf funkcijom, tačnije Breitlingov in-house Calibre B02. Mehanizam se može videti kroz providan poklopac sa zadnje strane kućišta, a koji na sebi ima oznaku misije Aurora 7. Kućište je presvučeno crnim premazom otpornim na ogrbanje, sa sat se isporučuje sa gumenim kaišem koji je takođe u crnoj boji.


    Izvor: Breitling
    This article was originally published in forum thread: Breitling Navitimer Cosmonaute Blacksteel sat – novi model u crnom started by Shmizla View original post