• Fortis Marinemaster Chronograph Yellow

    Švajcarski proizvođač satova, Fortis, je predstavio novu verziju svog B-42 Marinemaster hronograf modela, referentnog broja 671.24.14 K. Sat dolazi u kombinaciji crne i upečatljive žute boje, koja je veoma popularna kod ronilačkih satova. Kućište sata je izrađeno od nerđajućeg čelika i ima prečnik od 42mm. Opremeljen je jednosmernim zubastim bezelom sa crno žutom kombinacijom boja.




    Brojčanik sata je u osnovi crne boje, dok su kao satni markeri postavljeni žuti arapski brojevi, a tahometarska skala je smeštena po obodu. Pokreće ga dobro poznati Valjoux 7750 mehanizam sa 25 rubina i koji radi na 28.800 v/h. Od funkcionalnosti, pored prikaza sati, minuta i sekundi, je dostupan hronograf, kao i prikaz dana i datuma.




    Poklopac sata je ušrafljujući, staklo je safirno sa antirefleksnim premazom i dolazi na gumenom kaišu sa preklapajućom kopčom. Deklarisana vodootpornost je 200m.


    Izvor -Fortis
    This article was originally published in forum thread: Fortis Marinemaster Chronograph Yellow started by RUS. View original post