• Corum Golden Bridge Black Ceramic sat – keramika koja čuva zlatni most

    Švajcarski proizvođač satova, Corum, je ove godine predstavio novu izvedbu svog čuvenog Golden Bridge modela. Ovog puta je svim poštovaocima sata, čiji je mehanizam u jednom nizu, dostupana i verzija u crnoj keramici.



    Moderan i revolucionaran model karakteriše novo keramičko kućište crne boje, čije su dimenzije 34 x 51mm. Ono se izrađuje na taj način što se materijal ubrizgava u kalup pod pritiskom od oko 980 bara, na temperaturi od 160 ° C. Dobijeni željeni oblik kućišta, visokog kvaliteta i izdržljivosti, nosi četiri safirna stakla koja omogućavaju slobodan pogled na satni mehanizam. Staklo je presvučeno antirefleksnim premazom radi anuliranja odsjaja svetlosti i radi bolje čitljivosti sata. Na poziciji “6h” je na kućištu smeštena krunica izrađena od 5N 18 ct roze zlata i koja je dodatno dekorisana, odnosno na sebi ima izgraviran Corum-ov ključ.


    Mehanizam koji pokreće ovaj model je na ručno navijanje i nosi oznaku CO 113. Ima autonomiju rada od 40h, radi na frekvenciji od 28,800 v/h (4HZ) i krasi ga 19 rubina. Za završnu obradu mosta i ploče mehanizma je korišćeno 18 ct zlato, dok je na mostu dodatno izgraviran i logo proizvođača. Sat uz pomoć skletoniziranih kazaljki, takođe izrađenih od 18 ct roze zlata, ima samo standardne funkcionalnosti, prikaz sati i minuta.


    Ovaj elegantni model sata ima deklarisanu vodootpornost od 30m. Isporučuje se sa crnim kožnim kaišem, izrađenim od krokodilske kože i čeličnom kopčom presvučenom crnim PVD premazom.

    Izvor: Corum
    This article was originally published in forum thread: Corum Golden Bridge Black Ceramic sat – keramika koja čuva zlatni most started by Shmizla View original post