• Eberhard & Co. Scafodat 500 satovi

    Proizvođač satova Eberhard & Co. je kao novi model u svojoj kolekciji ronilačkih satova predstavio Scafodat 500, koji kao što se može i naslutiti iz imena ima deklarisanu vodootpornost od 500m.


    Dizajn sata se pomalo razlikuje od onog što smo navikli da vidimo kad su ronilački satovi u pitanju. Ono što prvo uočavamo je brojčanik, tačnije upečatljivi markeri na brojčaniku, koji izgledaju kao četiri trougla u Eterna KonTiki stilu na pozicijama "3h, 6h, 9h i12h".




    Zatim tu je velika krunica na poziciji "4h" koja poseduje sigurnosni sistem koji kontroliše unutrašnji bezel sa 60-to minutnom skalom. Staklo na satu je safirno sa antirefleksnim premazom debljine 3mm.




    Na sredini kućišta sa leve strane nalazi se automatski helijumski ventil. Prečnik sata je 44mm, a njegova visina iznosi 15mm. Sat pokreće automatski ETA 2824 mehanizam sa prikazom datuma na poziciji "3h".




    Na poklopcu se nalazi izgraviran logo i pričvršćen je sa šest šrafova. Narukvica je opremljena sigurnosnom kopčom, kao i patentiranim sistemom za njeno produživanje.

    Izvor
    - Eberhard & Co.
    Nenad Arandjelovic likes this.
    This article was originally published in forum thread: Eberhard & Co. Scafodat 500 started by RUS. View original post