• Certina DS-1 Automatic ― 125th Anniversary Limited Edition



    Certina je, u znak proslave svoje 125. godišnjice, pored novog zelenog identiteta, predstavila i jednu elegantnu kombinaciju muškog i ženskog sata. Modeli su upakovani u jedinstvenu kutiju i u ponudi će biti dostupni jedino kao pakovanje. Izrađuju se u limitiranoj seriji od 1888 komada i mogu biti odličan izbor poklona radi obeležavanja godišnjice ili nekih drugih bitnih datuma kod parova.


    Satovi su skoro identičnog izgleda i razlikuju se najviše u dimenziji. Imaju okruglo kućište izrađeno od 316L nerđajućeg čelika, prečnika 39mm za muški, odnosno 30mm za ženski model. Ovi satovi pomalo odišu i retro stilom, pre svega jer podsećaju na DS-1 satove iz 1960. godine. Na brojčaniku su ukombinovane srebrna i antracit boja, sa primatom srebrne, koja se odlično uklapa sa bojom čelika. Na ciferu je naznačeno da su modeli izrađeni u znak 125. godišnjice kompanije. Sa prednje i zadnje strane sata je postavljeno safirno staklo sa anti refleksnim premazom. Sat pokreće automatski mehanizam, sa funkcijala prikaza sati, minuta, sekundi i datuma. Prikaz datuma je smešten na poziciji "3h", a takođe možemo napomenuti da su kazaljke premazane Superluminova premazom. Deklarisana vodootpornost ovih modela je 100m. Dostupni su sa čeličnim narukvicama i preklapajućom kopčom kod muškog modela, odnosno leptir kopčom kod ženskog modela.

    Izvor: Certina
    This article was originally published in forum thread: Certina DS-1 Automatic ― 125th Anniversary Limited Edition started by Shmizla View original post