• Chopard Imperiale Chrono All Black satovi

    Chopard je svoju Imperiale kolekciju satova kreirao 90-tih godina prošlog veka. Godine 2010. su se odlučili za njen kompletan redizajn, dok je ove godine predstavljena kao sportska i sofisticirana, odnosno kompletno obojena u crnu boju. Stoga, ova kolekcija opravdano i nosi naziv Imperiale Chrono All Black.


    Novi satovi izgledaju skoro identično, odnosno razlikuju se detaljima. Jedan model možemo okarakterisati kao elgantniju varijantu zbog postavljenih dijamanata i čelične narukvice, dok drugi možemo istaći kao sportsku izvedbu časovnika, zbog narukvice izrađene od kaučuka i izostajanja dragog kamenja. Chopard Imperiale Chrono All Black ref. br. 388549-3007 (model sa gumenom narukvicom), ref. br. 388549-3006 (model sa dijamantima).


    Satovi imaju kućište izrađeno od čelika presvučeno crnim DLC (Diamond-Like Carbon) slojem. Njegov promer iznosi 40,00mm, odnosno visina je 10,9mm. Kao što smo već i naveli, na jednom modelu je korona optočena dijamantima koji, pored kompletno crnih detalja, satu daju dodatnu dozu elegancije. Krunica je ukrašena sa crnim onyx-om prečnika 5,50mm. Poklopac kućišta je takođe crne boje, a deklarisana vodootpornost sata iznosi 50m.

    Imperiale Chrono All Black satove pokreće ETA automatski mehanizam, koji ima 37 rubina, radi na frekvenciji od 28.800 vibracija (4Hz) i ima rezervu snage od 42h. Dimanzije samog mehanizma su: prečnik 28,60mm i visina 6,10mm. Sat pokazuje sate, minute i sekunde. Pored navedenih funkcionalnosti, poseduje i hronograf, odnosno prikaz datuma smešten na poziciji između “4h i 5h”.



    Na satovima je postavljeno safirno staklo koje štiti crni brojčanik. Na njemu su postavljeni crni metalik satni markeri i kazaljke. Kao satni marker za “12h” je postavljen rimski broj ispod koga je smešten logo proizvođača. Na ciferu su pored hronograf podbrojčanika upečatljive i lepo oblikovane kazaljke, kako za sate i minute, tako i za hronograf sekundaru. Pored pomenutih karakteristika brojčanika, možemo spomenuti još jedan detalj, odnosno arabeska motive isprepletane između podbrojčanika.

    Satovi su dostupni sa čeličnom narukvicom presvučenom crnim DLC slojem, odnosno sa gumenom narukvicom takođe u crnoj boji.

    Izvor: Chopard
    This article was originally published in forum thread: Chopard Imperiale Chrono All Black satovi started by Shmizla View original post