• Hm... Koliko li je sati? Ziiiro Mercury Black satovi


    Da li ste se nekad, pa čak, i pored sata zapitali: Hm... Koliko li je sati? Verovatno da jeste, ukoliko ste gledali na sat koji ne prikazuje vreme na uobičajeni način. Ovom prilikom vam predstavljamo modni sat koji pomoću krugova pokazuje vreme.


    Ziiiro satovi nemaju kazaljke niti satne markere na brojčaniku. Oni na specifičan način, pomoću krugova pokazuju vreme. Osnovni koncept ovog relativno maladog proizvođača (mart 2010. god) je minimalizam, stoga njihovi satovi nemaju dodatnih detalja, niti elemenata koji bi ometali “čist” dizajn.


    U daljem tekstu se fokusiramo na model Ziiiro Mercury Black.
    Reč je o kvarcnom satu koga pokreće japanski Miyota 1L-26 mehanizam. Kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika sa PVD premazom. Njegove tačne dimenzije su: prečnik 40mm i visina 8mm. Sa zadnje strane je postavljen poklopac od nerđajućeg čelika. Krunica je smeštena na poziciji “3h”. Na satu se nalazi mineralno staklo, a ispod njega je brojčanik sa jedinstvenim načinom prikaza vremena. Kao što smo spomenuli, ovaj model prikazuje vreme pomoću krugova (diskova), gde početak kruga možemo zamisliti kao “kazaljku”. Verujemo da bi se posle izvesnog vremena, vlasnik ovog modela potpuno navikao na ovakav prikaz vremena. Stoga mu pomenuta razlika od “uobičajenog” prikaza ne bi predstavljala nikakav problem. Deklarisana vodootpornost je 30m. Sat je dostupan sa crnom mesh narukvicom.
    Pored Mercury Black modela, kompanija Ziiiro izrađuje identičan sat od 316L nerđajućeg čelika, odnosno model bez PVD premaza. Ovi modeli su takođe dostupni i sa brojčanicima u više boja.



    Izvor: Ziiiro
    This article was originally published in forum thread: Hm... Koliko li je sati? Ziiiro Mercury Black satovi started by Shmizla View original post