• Seiko x Giugiaro 30th Anniversary Spirit LE

    Kako bi obeležio 30 godina saradnje sa dizajnerom Giorgetto Giugiaro-m, čuveni japanski proizvođač satova, Seiko je predstavio nekoliko limitiranih serija Seiko x Giugiaro Design Speedmaster modela, uključujući i reizdanje čuvenog Giugiaro "Bishop" hronografa.


    Model SCED003

    Giorgetto Giugiaro je poznati dizajner, najpoznatiji po dizajniranju automobila, a koji je godine 1999. bio proglašen za dizajnera veka. Giugiaro je svoju saradnju sa kompanijom Seiko započeo davne 1983. i za to vreme je predstavljeno nekoliko zajedničkih modela. Od zajednički kreiranih satova, najveću slavu je stekao model Seiko Giugiaro Speedmaster. Časovnik je karakterističan po asimetričnom kućištu i crvenim detaljima, a koji se pojavio i u filmu "Aliens" 1986. godine.

    Ove godine kompanija Seiko predstavlja 6 limitiranih izdanja kako bi obeležio 30 godina saradnje sa dizajnerom
    Giugiaro. Kao deo Spirit kolekcije, modeli dolaze u čeličnom kućištu prečnika 40.8 mm i istog su oblika kao i originalni model. Pokreće ih kvarcni 7T12 mehanizam. Model SCED003 je skoro identičan originalnom modelu, dok ostali modeli dolaze u novim atraktivnim bojama.



    Seiko SCED001


    Seiko SCED005


    Seiko SCED007


    Seiko SCED009


    Seiko SCED011

    Svi modeli su izrađeni u limitiranoj seriji od po 500 primeraka, osim modela SCED009 i SCED011 koji će biti dostupni samo u TiC TAC prodavnicama u Japanu, i kojih će biti izrađeno samo 200 primeraka.

    Izvor
    - Seiko
    Dorada teksta by Shmizla

    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Seiko x Giugiaro 30th Anniversary Spirit LE started by RUS. View original post