• Ulysse Nardin Royal Ruby Tourbillon sat

    Ulysse Nardin je ove godine predstavio novi model ženskog sata iz Tourbillon kolekcije. Ovaj elegantni časovnik je optočen dragim kamenjem i svakako predstavlja model koji privlači poglede drugih. Takođe, možemo navesti da sat predstavlja kombinaciju visokog časovničarstva i vrhunski izrađenog nakita.


    Ulysse Nardin Royal Ruby Turbillon ima kućište nešto većeg prečnika 41mm, što je ne tako karakteristično za ženske satove. Izrađeno je od platine (Platinum 950) i dodatno ukrašeno rubinima i dijamantima. Na ovom modelu je postavljeno 92 dijamanta na samom kućištu, zatim 60 na koroni, a po obodu brojčanika 48 dijamanata i 12 rubina (3,27 karata). Možemo dodati da je i krunica na satu dekorisana rubinom. Safirno staklo sa anti refleksnim premazom je postavljeno kako sa prednje strane, tako i sa zadnje strane kućišta.


    Sat pokreće turbijon mehanizam oznake – Caliber UN-79. Mehanizam na ručno navijanje ima rezervu snage oko 100h i u sebi ugrađenih 16 rubina. Na satu su mostovi i glavna ploča izrađeni od rubina što je konstuisano prema principima poznatog švajcarskog časovničara James-a Pellaton-a. Pri pogledu na skeletonizirani cifer, u prvi mah je upečatljiv leteći turbijon smešten u njegovom donjem delu (na poziciji “6h”) koji prkosi grafitaciji. Sa leve i desne strane turbijona je ispisan naziv proizvođača - Ulysse / Nardin.


    Sat je dostupan u dve izvedbe. Standardna verzija je sa belim kožnim kaišem (ref. br. 799-88) ili sa narukvicom kompletno dekorisanom dijamantima (ref. br. 799-88-8F). Možemo napomenuti i da je deklarisana vodotpornost ovog elegantnog modela 30m i da se sat izrađuje u ograničenoj seriji od ukupno 99 komada.

    Izvor: Ulysse Nardin
    This article was originally published in forum thread: Ulysse Nardin Royal Ruby Tourbillon sat started by Shmizla View original post