• Oris Hirondelle Diver sat

  Čuveni švajcarski proizvođač satova, Oris, je predstavio novi limitirani ronilački sat u čast istoriskog parobroda švajcarske proizvodnje Hirondelle, koji je potonuo 10. juna 1862. godine u Ženevskom jezeru, udarivši u podvodnu stenu. Olupina broda je otkrivena 104. godine kasnije, odnosno 1966. godine od strane tima profesionalnih ronioca.


  Sat će biti izrašen u limitiranoj seriji od 151 primerka, u čast 151 godine od potapanja broda. Poseduje indikator rezerve snage inspirisan brodskom ručicom gasa, sa natpisima FULL, HALF i DEAD. Brojčanik je crne boje i na njemu se nalazi motiv talasa. Kućište je titanijumsko prečnika 49mm. Bezel je ronilački sa volframskim umetkom i Orisovim patentiranim sigurnosnim sistemom bezela.
  Naravno, sat poseduje ušrafljujuću krunicu i poklopac i helijumski ventil na poziciji "9h". Staklo je safirno zakrivljeno sa anti refleksnim premazom sa unutrašnje strane. Dolazi na gumenom kaišu sa sigurnosnom kopčom. Deklarisana vodootpornost je 100bar/1000m.
  Oris Hirondelle Diver pokreće automatski mehanizam 667 (ETA 2897) sa indikatorom rezerve snage, i prikazom datuma na poziciji "3h". Tačan ref. broj modela je 667 7645 7294 i odlazi u drvenoj prezentacionoj kutiji.


  Preporučena maloprodajna cena iznosi 4.100,oo CHF.

  Izvor - Oris
  karldzonson likes this.
  This article was originally published in forum thread: Oris Hirondelle Diver started by RUS. View original post