• A.Lange & Söhne Saxonia Annual Calendar Platinum

  Sa svojim novi modelom A.Lange & Söhne Saxonia Annual Calendar Platinum, nemački proizvođač je još jednom predstavio savršeni balans između klasične elegancije, luksuza i vrhunske izrade.

  Novi model tako dolazi u poliranom kućištu izrađenom od platine, sa funkcijama poput godišnjeg kalendara i indikatora mesečevih mena, a sve to predstavljeno na elegantnom i savršeno čitljivom brojčaniku.  Kućište je kao što je već rečeno izrađeno od platine i dimenzije su prikladne jednom luksuznom elegantnom satu, pa je tako prečnik 38.5 mm, a visina 9.8 mm. Na brojčaniku su smeštena tri podbrojčanika. Na poziciji "3h" se nalazi prikaz meseca u godini, na poziciji "9h" prikaz dana u nedelji, dok se na poziciji "6h" nalazi prikaz mesečevih mena. Pozicija "12h" je rezervisana za veliki prikaz datuma.  Mehanizam zahteva samo jedno podešavanje datuma godišnje, dok se indikator mesečevih mena podešava jednom u 122 godine. Mehanizam je naravno automatski in-house Calibre L085.1 SAX-0-MAT.  Mehanizam je izrađen i dekorisan ručno, ploča je 3/4 tipično za Nemce, dok je mikro rotor izrađen od 21k zlata. Sastavljen je od 476 delova, ima 43 rubina, radi na 21.600 Bph i ima rezervu snage od 46 časova.

  Izvor - A.Lange & Söhne
  This article was originally published in forum thread: A.Lange & Söhne Saxonia Annual Calendar Platinum started by RUS. View original post