• TAG Heuer Carrera Calibre 36 Chronograph Racing satovi


    TAG Heuer je ove godine dopunio svoju Carrera kolekciju satova sa još jednim modelom. Reč je o TAG Heuer Carrera Calibre 36 Chronograph Racing satu.

    Novi model sata odiše sportskim dizajnom, crnom bojom i sitnim crvenim detaljima. Kućište je izrađeno od lakog titanijuma, presvučenog crnim karbidom (Sandblasted Titanium Grad 2). Karakteriše ga matirana površina i dijametar od 43 mm. Na satu je postavljeno safirno staklo sa duplim antirefleksnim premazom.


    Iako se svrstava u grupu sportskih, brojčanik satu delimično odaje i elegantan duh. Na prvi pogled se u prvi plan ističu dva hronograf podbrojčanika. Jedan ima funkciju prikaza sekundi (mala sekundara) i smešten je na poziciji “9h”, dok drugi na “3h” predstavlja 30-minutni hronograf indikator. Prikaz datuma je lociran na poziciji “6h”, a tahometarska skala je zauzela poziciju pri rubu cifera. Od dodatnih funkcionalnosti ovaj model ima i flyback funkciju. Sitni crveni detalji brojčaniku daju atraktivan izgled, a način brušenja od centralnih kazaljki ka koroni omogućava da se antracit brojčanik na svetlosti presijava u stilu sunčevih zraka.


    Sat pokreće automatski mehanizam, koji je baziran na Zenith El-Primero - Calibre 36, sa frekvencijom rada od 36,000 v/h. Pomenuti mehanizam se može videti kroz providan poklopac izrađen od safirnog stakla u dim boji.


    Deklarisana vodootpornost sata iznosi do 100 m. Isporučuje se da kožnim perforiranim kaišem, odnosno narukvicom od nerđajućeg čelika. Kopča je preklapajuća i izrađuje se od istog materijala kao i kućište.


    Referentni broj modela sa crnim titaniju kućištem i kožnim kaišem je CAR2B80.FC6325, do je referentni broj modela sa svetlijim brojčanikom i kućištem od nerđajućeg čelika CAR2B11.BA0799.

    Izvor: TAG Heuer
    This article was originally published in forum thread: TAG Heuer Carrera Calibre 36 Chronograph Racing satovi started by Shmizla View original post