• Rolex Oyster Perpetual Lady-Datejust Pearlmaster sat

    Rolex je kao jedan od noviteta na nedavno održanom Baselworld-u predstavio i novi Oyster Perpetual Lady-Datejust Pearlmaster sat. Ovo je pre svega nova izvedba čuvenog modela namenjenog nežnijem polu.


    Pomenuti prelepi ženski časovnik ima kućište prečnika 29 mm, izrađeno od 18 K Everose zlata koje je dodatno dekorisano sa dijamantima visokog kvaliteta. Kućište i narukvica na ovom modelu su izrađeni u samoj Rolex manufakturi. Detalji na satu, odnosno na koroni i linkovima na narukvici su presvučeni belim zlatom, a koji su dodatno ukrašeni dijamantima. Sat je dekorisan sa 34 brilijanta na koroni, sa 11 postavljenih na brojčaniku i sa još 226 postavljenih na narukvici.


    Premda je časovnik namenjen damama, on ipak odaje utisak jednog veoma izdržljivog i robustnog sata. Deklarisana vodootpornost sata iznosi 100 m, a takođe treba napomenuti da je poklopac na kućištu ušrafljujući. Krunica ima mogućnost ušrafljivanja i ima patentirani TWINLOCK dupli vodonepropusni sistem.


    Brojčanik sata na prvi pogled odaje utisak prefinjenog komada ženskog nakita. Cifer se izrađuje u crnoj ili beloj sedefastoj boji, sa motivom lotusovog cveta izrađenog od ružičastog zlata. Staklo na satu je safirno i na poziciji “3h” ima uveličavajuće ("Kiklop") staklo za lakše očitavanje datuma.


    Rolex Oyster Perpetual Lady-Datejust Pearlmaster sat pokreće in-house kalibar 2235, automatski i COSC sertifikovan mehanizam.


    Izvor: Rolex
    This article was originally published in forum thread: Rolex Oyster Perpetual Lady-Datejust Pearlmaster sat started by Shmizla View original post