• Girard-Perregaux Tourbillon Bi-Axial tantalum & sapphire


    Girard-Perregaux je predstavio svoj novi prestižni model pod nazivom Tourbillon Bi-Axial tantalum and sapphire (ref. br. 99810-81-000-BA6A). U ovom satu se nalazi turbijon sa dve ose i koji ima tri safirna mosta smešteni u kućište od tantala.




    Tantal je gust metal (specifična gustina 16650 kg/m3, dok je gustina nerđajućeg čelika oko 8000 kg/m3) sa prepoznatljivom i lepom sivom bojom i vrlo visokom tačkom topljenja od preko 3000 °C. Kućište sata je prečnika 45mm, dok su mostovi izrađeni od sivog zatamljenog safirnog stakla.




    Sat pokreće Girard-Perregaux GPE07-0002 mehanizam, koji radi na frekvenciji od 21600 v/h i ima autonomiju rada do 70h. Funkcionalnosti ovog modela su prikaz sati i minuta. Unutrašnji kavez turbijona napravi krug na svakih 45 sekundi, dok je spoljnom za jedan krug potrebno ukupno minut i 15 sekundi.

    Ovo je najnoviji model iz Tourbillon Bi-Axial kolekcije, pošto su prethodno predstavljeni modeli u zlatnom i titanijumskom kućištu. Irađuje se u limitiranoj seriji od 12 primeraka i za jedan ovakav sat je potrebno izdvojiti svega 478.500,oo $.

    Izvor - Girard-Perregaux
    Dopuna teksta by Shmizla
    This article was originally published in forum thread: Girard-Perregaux Tourbillon Bi-Axial tantalum and sapphire started by RUS. View original post