• Carl F. Bucherer Manero MoonPhase Limited Edition
    Ove godine poznati švajcarski proizvođač satova, Carl F. Bucherer, slavi 125 godina postojanja. U čast pomenutog jubileja predstavili su nekoliko modela koji su inspiraciju našli u davnim, prošlim vremenima. Model Manero MoonPhase (ref. br. 00.10909.07.13.99) se proizvodi u limitiranoj seriji od 125 primeraka i prvi put dolazi u kućištu sa dve boje.
    Kućište ovog modela je prečnika 38mm i izrađeno je od nerđajućeg čelika, što je standard za modele iz Manero kolekcije, dok je bezel izrađen od 18 zlata. Sat dolazi na kožnom Louisiana aligatorskom kaišu.

    Indikator mesečevih mena se nalazi na poziciji "6h" dok se na poziciji "12h" nalaze dva prozora, jedan prikazuje dan u nedelji, a drugi mesec. Na kazaljke od roze zlata je nanet Superluminouva premaz radi lakše čitljivosti vremena u tami. Kroz poklopac od safirnog stakla se pruža pogled na CFB 1966 caliber, automatski mehanizam sa rezervom snage od 42 časa, čija je baza zapravo ETA 2892 ili Selita SW300 sa Dubois Dépraz modulom.

    Izvor - Carl F. Bucherer
    This article was originally published in forum thread: Carl F. Bucherer Manero MoonPhase Limited Edition started by RUS. View original post