• Certina DS Powermatic 80 Limited Edition

    Švajcarski proizvođač satova Certina je na sajmu Baselworld 2013 predstavio novi model opremljen automatskim mehanizmom koji obezbeđuje rezervu snage od 80 časova. Sat je predstavljen u čast 125 godina postojanja ove kompanije.




    Sat pokreće ETA CO7.111 automatski mehanizam koji ima 23 rubina, radi na frekvenciji od 21.600 v/h, i kao što smo spomenuli ima rezervu snage od 80 časova. Mehanizam je COSC sertifikovan, a od funkcija sat poseduje osnovni prikaz vremena i datum.




    Kućište je izrađeno od poliranog nerđajućeg čelika, sa tankim bezelom i prečnika je 40mm. Na njemu se nalazi safirno staklo sa antirefleksnim premazom premazom. Deklarisana vodootpornost je 100m. Na brojčaniku, kao i na krunici se može videti i stari logo ove kompanije duplo slovo "C", dok se natips "125th Anniversary" nalazi malo iznad datuma na poziciji "6h". Časovni markeri i kazaljke su presvučeni zlatnim PVD premazom, a premazani su i Superluminova premazom radi lakše čitljivosti.




    Poklopac kućišta je providan i kroz njega se može videti mehanizam sa crnim rotorom i gravurom kornjače. Ovaj model dolazi u limitiranoj seriji od 5000 primeraka i isporučuje se na braon kožnom kaišu sa preklapajućom kopčom.


    Izvor - Certina
    This article was originally published in forum thread: Certina DS Powermatic 80 LE started by RUS. View original post