• Jaeger-LeCoultre satovi za proslavu 100 godina Aston Martina

    U ovoj godini kada dve kompanije koje uspešno sarađuju već skoro 10 godina obeležavaju važne jubileje, svakako imaju razloga da u tu čast predstave nove modele satova. Proizvođač satova, Jaeger-LeCoultre, u ovoj godini slavi 180 godina postojanja, a proizvođač automobila, Ason Martin, proslavlja 100 godina od svog osnivanja. U tu čast će biti predstavljena 3 nova modela inspirisana luksuznim automobilima. Dva modela pripadaju JLC Master kolekciji, dok je jedan iz AMVOX kolekcije satova.

    Master Compressor Extreme W-Alarm Aston Martin je model koji kombinuje prikaz svetskog vrermena sa alarm funkcijom. Vreme alarma se lako može očitati na levoj strani brojčanika na poziciji "9h", gde se očitava pomoću dva polukružna otvora, gde se na jednom očitavaju časovi od 1 do 12, a na drugom vreme na 15 minuta. Ovaj model pokreće JLC automatski Caliber 912 alarm mehanizam. Kućište je prečnika 46.3mm i izrađeno je u kombinaciji titanijuma i nerđajućeg čelika. Sat dolazi na kožnom kaišu od aligatorske kože, a u pakovanju se dobija i dodatni gumeni kaiš. Master Compressor Extreme W-Alarm se izrađuje u limitiranoj seriji od 100 primeraka sa cenom od 17.800,oo $.


    Master Hometime Aston Martin je sat koji kao i ostali modeli koji su rađeni u saradnji sa Aston Martinom sadrži karakteristične boje, crnu, belu i crvenu, iako je crvena ovde korišćena samo na vrhu kazaljke koja pokazuje vreme u drugoj vremenskoj zoni. Ovaj GMT model pokreće JLC automatski Caliber 975H, sa prikazom 24h vremena na poziciji "12h", prikazom sekundi na poziciji "6h" i centralno postavljenom GMT kazaljkom. Na poziciji "3h" se nalaze JLC i aston Martin logo. Cena ovog modela iznosi 9.000,oo $.



    AMVOX5 World Chronograph Cermet - JLC je za sada prvi i jedini proizvođač koji u svojim satovima koristi cermet materijal koji se koristi u izradi motora trkačkih automobila. Cermet je materijal sa aluminijumskim jezgrom sa keramičkim česticama koji je prekreiven 40-mikronskim zaštitnim keramičkim slojem. Kućište ovog modela je prečnika 44mm i ima deklarisanu vodootpornost od 50m. Pokreće ga automatski Caliber 752 koji radi na 28.800 Bph, ima 39 rubina i rezervu snage od 65 časova. Izrađuje se u limitiranoj seriji od 500 primeraka i za njega je potrebno izdvojiti 22.200,oo $.


    Za kraj vam predstavljamo video klip koji promoviše tri nova modela satova. Uživajte u prikazu odličnih satova i automobila.



    Izvor - Jaeger-LeCoultre
    This article was originally published in forum thread: Jaeger-LeCoultre - 100 godina Aston Martina started by RUS. View original post