• MeisterSinger Pangaea Day Date satovi

    MeisterSinger je nemački proizvođač satova, koji je za svega 12 godina uspeo da stekne reputaciju, i dobije epitet jedanog od vodećih proizvođača satova sa jednom kazaljkom. Njihovi satovi uglavnom odišu jednostavnim dizajnom i prikazom vremena na najednostavniji mogući način. Za ovakav tip časovnika im je kao inspiracija poslužio sunčani časovnik.

    Novi model koji su predstavili ove godine u sajmu Bazelu je Pangaea Day Date, a koji nastavlja tradiciju u proizvodnji ovakvih satova.




    Pangaea Day Date je zadržao jednu od osnovnih karakteristika ovih satova, a to je dugačka igličasta kazaljka, koja doseže do ivice brojčanika. Ovaj model ima dva nezavisna diska, koji se nalaze nešto ispod same linije brojčanika, a koji prikazuju datum i dan u nedelji. Kako se ti diskovi pomeraju, vrednosti se očitavaju pomoću crvene linije na poziciji "12h" i crvenog trougla.




    Sat pokreće automatski Sellita SW 220-1 mehanizam. Kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika, prečnika 40mm, i visine 10.5mm. Staklo na satu je safirno, a poklopac je providan. Deklarisana vodootpornost modela iznosi 50m. Ovaj model je dostupan u crnoj, beloj i krem boji brojčanika i za njega je potrebno izdvojiti 1.890,oo € (sa EU porezom).


    Izvor
    -
    MeisterSinger
    This article was originally published in forum thread: MeisterSinger Pangaea Day Date started by RUS. View original post