• Jaquet Droz Grande Second Quantieme 2013
  Na ovogodišnjem čuvenom sajmu satova i nakita Baselworld 2013, kompanija Jaquet Droz je predstavila dve nove izvedbe svog Grand Second Quantieme modela. Poznati modeli su sada upotpunjeni sa varijantama brojčanika u potpuno novim bojama.
  Satovi dolaze u čeličnom kućištu prečnika 43mm koje ima visinu 11.63mm. Korona na satu je izuzetno tanka, što dodatno povećeva jednostavnost i eleganciju sata. Krunica je dekorisana i na sebi ima izgravirane poznate JD zvedice. Deklarisana voodootpornost sata iznosi 30m.

  Sat pokreće in-house automatski JD 2660Q2 mehanizam sa dve opruge, koji ima 30 rubina, radi na 28.800 v/h i ima rezervu snage od 68 časova. Pomenuti mehanizam se može bez problema videti i sa zadnje strane kućišta, kroz stakleni poklopac.


  Raspored podbrojčanika na satu je tako orjentisan da kada se gleda na sat se oni nalaze jedan ispod drugog. Podbrojčanik za prikaz sati i minuta je postavljen iskod "12h", dok se prikaz sekundi i datuma nalazi na "6h". Kao što se sa slika može videti, novi modeli dolaze sa brojčanikom braon (ref.br. J007030246) i plave boje (ref.br. J007030245).

  Sat se isporučuje sa kožnim kaišem izrađenim od aligatorove kože u boji koja se odlično uklapa uz boju cifera. Na kaišu je postavljena čelična preklapajuća kopča za jednostavno stavljanje i skidanje sata sa ruke.

  Izvor - Jaquet Droz
  Dorada vesti by Shmizla
  Nenad Arandjelovic likes this.
  This article was originally published in forum thread: Jaquet Droz Grande Second Quantieme 2013 started by RUS. View original post