• Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe satovi

    Kako bi proslavio 60 godina od predstavljanja čuvenog modela, Blancpain je predstavio novi Fifty Fathoms Bathyscaph. Prvi put predstavljen 1953. godine, Fifty Fathoms je odmah postao jedan od najčuvenijih ronilačkih satova. Novi model dolazi u muškoj i ženskoj varijanti.




    Novi model dolazi u kućištu prečnika 43mm, visine 13.4mm, sa ronilačkim jednosmernim bezelom sa keramičkim umetkom. Rotirajući prsten se stoga teško može izgrebati, a trebamo napomenuti da se na njemu takođe nalazi i šezdesetominutna skala, koja je veoma korisna roniocima prilikom ronjenja. Deklarisana vodootpornost sata je 300m.


    Sat pokreće automatski Caliber 1315 mehanizam sa silicijumskom oprugom i frekvencijom od 28,800 v/h. Pomenuti mehanizam se može videti kroz poklopac od safirnog stakla.


    Takođe je predstavljen i model u beloj boji, koji je namenjen damama (Ref. 5100-1127-NAW A), koji dolazi u kućištu prečnika 38mm.


    Kako muški, tako se i ženski model sata karakterišu jako dobrom čitljivošću. Kazaljke i satni markeri na satu su premazani luminescentinom farbom. Satovi pored standardnog prikaza sati, minuta i sekundi, ima i funkciju prikaza datuma koji je smešten između "4 i 5h".


    Izvor
    - Blancpain
    This article was originally published in forum thread: Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe started by RUS. View original post