• Tissot T-Complication Squelette

    Švajcarski proizvođač satova, Tissot, je na ovogodišnjem sajmu satova u Bazelu predstavio potpuno nov i neobičan model sata, pod nazivom T-Complication Squelette. Pomenuti časovnik, moramo priznati, nije nešto uobičajeno što smo do sada viđeli, a šta je ranijih godina bilo predstavljeno od strane ove manufakture. Kako u kompaniji navode, sa ovim satom su želeli da dočaraju 3D efekat svim ljubiteljima satova, ali bez potrebe za nošenjem 3D naočara.


    Kao što se sa priloženih slika može i videti, ispod safirnog stakla se pruža pogled na veoma lep ručno navijani skeleton mehanizam. Na brojčaniku se nalaze tamno plave skeletonizirane kazaljke, časovni markeri koji su raspoređeni po ivici samog brojčanika, kao i tamno plavi šrafovi na mehanizmu.


    Na ovom modelu je posvećena maksimalna pažnja detaljima, odnosno ceo mehanizam je fino obrađen čime je dočarano veliko davanje pažnje preciznosti u izradi. Na poziciji "9h" može se videti kazaljka male sekundare sa oznakama izgraviranim na samom mehanizmu. Kućište sata je okruglog oblika i izrađeno je od 316l nerđajućeg čelika. Kao što smo i spomenuli, na satu je postavljeno safirno staklo, a deklarisana vodootpornost ovog zanimljivog časovnika iznosi 50m. Kaiš je izrađen od kroko kože prošivene crnim koncem, sa čeličnom potpisanom preklapajućom kopčom.


    Izvor - Tissot
    Dorada posta by Shmizla
    lemi likes this.
    This article was originally published in forum thread: Tissot T-Complication Squelette started by RUS. View original post