• Tudor Fastrider Black Shield





    Tudor je pre Baselworld 2013 sajma najavio predstavljanje novog modela koji je premijerno prikazan na pomenutoj manifestaciji u Švajcarskoj. U pitanju je automatski hronograf model pod imenom Fastrider Black Shield (ref. br. 42000CR i 42000CN). Model je izrađen u saradnji sa dugogodišnjim Tudorovim poslovnim partnerom, kompanijom Ducati.





    Sat dolazi u čeličnom kućištu prečnika 42mm, koje je izrađeno kao mono-blok, što znači da je napravljeno u jednom komadu. Ono kao završnu obradu ima high-tech crnu brizganu keramiku koja je otporna na ogrebotine. Završni sloj na kućištu samom satu daje mat, a ujedno i "neprimetan" izgled u tami.





    Tudor Fastrider Black Shield pokreće automatski hronograf mehanizam, kalibar 7753, baziran na ETA 7753 mehanizmu sa 27 rubina i rezervom snage od 46 časova. Krunica, hronograf tasteri kao i celo kućište su mat crni, tretirani PVD premazom. Na fiksnoj koroni sata se nalazi izgravirana tahometarska skala, a crni brojčanik sata štiti safirno staklo. Na ciferu se nalaze tri hronograf podbrojčanika i prikaz datuma smešten između "4 i 5h". U zavisnosti od verzije sata, detalji na brojčaniku su crveni odnosno u bronzanoj nijansi. Vodootpornost sata iznosi 150 metara.

    Tudor Fastrider Black Shield se isporučuje na kožnom kaišu ili narukvici od gume. Možemo napomenuti, da je u izvedbi sata sa bronzanim detaljima ukombinovan Alcantara® kožni kaiš u bež boji, odnosno kaiš crnog kaučuka. Kopča na narukvici tj. kaišu je preklapajuća, sigurnosna, izrašena od čelika i presvučena crnom keramikom.



    Izvor: Tudor
    Dorada vesti by Shmizla
    83stojan and predrag80 like this.
    This article was originally published in forum thread: Tudor Fastrider Black Shield started by juke View original post