• Tissot Couturier Small Second

    Kompanija Tissot sa modelom Couturier Small Second nudi pravi izbor svim ljubiteljima asimertije i nestandardnog rasporeda na brojčaniku. To se postiže mehanizmom koji svojim karakteristikama nudi ovakvu mogućnost rasporeda, a takođe i neobičnu postavku prikaza datuma na poziciji “9h”.


    Dostupan je u tri izvedbe među kojima kao najelegantniju možemo navesti, čelično kućište presvučeno PVD premazom od roze zlata u kombinaciji sa crnim kaišem od krokodilske kože. Sat je dostupan i u varijanti sa srebrno/čeličnim kućištem i kožnim kaišem u braon boji. Sportska varijanta ovog modela se isporučuje sa čeličnim kućištem ukombinovanim sa čeličnom narukvicom.

    Ovaj model karakterišu visoko kvalitetni materijali korišćeni pri izradi. Švajcarski automatski mehanizam se krije u kućištu koje ima okrugao oblik i promer od 39mm. Krunica na satu je dizajnirana u odgovarajućoj dimenziji kako bi na sebi mogla poneti Tissot logo. Na satu je postavljeno safirno staklo. A na brojčaniku je iznad prikaza datuma postavljen ispis proizvođača i godina osnivanja kompanije. Ivice podbrojčanika na kome se prikazuju sati i minuti je reljefast, asatni markeri i kazaljke su izrašeni od istog materijala kao kućište. Deklarisana vodootpornost ovog modela iznosi 100m.

    Tissot je Couturier Small Second sat široj javnosti zvanično predstavio na nedavno završenoj manifestaciji časovničarstva i juvelirstva u švajcarskom gradu Baselu. Elegantan model sa dva podbrojčanika je kao što smo i posmenuli, svakako pravi izbor za sve osobe modernog duha i ljubitelje asimetrije.

    Izvor: Tissot
    This article was originally published in forum thread: Tissot Couturier Small Second started by Shmizla View original post