• Seiko Astron Kintaro Hattori Special Limited Edition

  Kako bi proslavili stogodišnjicu prvog proizvedenog ručnog sata, u Seiku su odlučili da na nedavno održanom Baselworld-u predstave ograničenu seriju modela Astron. Sata koji je definitivno dostojan ovakvog trenutka.  Ako niste znali, Seiko Astron prvi je GPS solarni sat ikada predstavljen. Povezuje se na GPS mrežu i meri vreme sa preciznošću atomskog sata. Jednostavnim pritiskom na taster, vreme se usklađuje u svih 39 vremenskih zona na zemlji.

  Na razvoju modela Astron radilo se gotovo deset godina. Naziv je dobio po prvom kvarcnom satu iz 1969 godine, Seiko Astronu. Više tehničkih informacija o ovom modelu možete pročitati u prethodno objavljenom tekstu.  Kućište sa prečnikom od 47 mm i visinom od 17,4 mm izrađeno je od titanijuma izrazite čvrstine, u crnoj boji. Kako u Seiku navode, ovaj tip titanijuma odlikuje veća čvrstoća od nerđajućeg čelika, a 60% manja težina. Vodootpornost iznosi 10 bara. Na vrhu krunice nalazi se detalj izrađen od crnog oniksa, a na safirno staklo nanesen je antireflektivni premaz.

  Na bezelu izrađenom od keramike prikazuju se vremenske zone, a Tokio (rodni grad Kintara Hatorija, osnivača Seika), istaknut je sa zlatnom bojom (TYO). Na poleđini sata ispisano je “one step ahead of the rest”. Radi se o viziji Kintara Hatorija, da bi Seiko uvek trebao biti korak ispred ostalih. Pored toga centralni deo poklopca nosi ugraviran prvi Seiko logo, registrovan davne 1900. godine.  Sat dolazi na crnom kaišu izrađenom od krokodilske kože, a u pratećem pakovanju dobija se i titanijumska narukvica. Za pakovanje se može reći da je ekskluzivno, sa pratećom karticom koja sadrži poruku od CEO-a Seiko korporacije i serijski broj.

  Ovaj nesvakidašnji sat ponuđen je u limitiranoj seriji od 5.000 primeraka. Cena u Evropi će iznositi približno 3.500 evra. U prodaji širom sveta naći će se tokom septembra tekuće godine.

  Izvor: Seiko
  umbra and banejemc like this.
  This article was originally published in forum thread: Seiko Astron Kintaro Hattori Special Limited Edition started by krstin View original post