• Završen sajam satova i nakita Baselworld 2013

  Sajam satova i nakita Baselworld 2013 je trajao od 25. aprila do 02. maja ove godine. Po završetku 41. izložbe i prezentovanja najnovijih poslovnih inovacija, kao i novih modela satova i nakita, utisci izlagača su uglavnom pozitivni.

  Ove godine je sajam u malom švajcarskom gradu Basel-u, ugostio oko 122.000 posetilaca. Ova brojka je i do 17% veća u odnosu na prošlogodišnju. Pomenuta brojka nije pre svega slučajna, jedan od bitnijih razloga za želju za posetom ove manifestacije je i sama reorganizacija i dogradnja izložbenog prostora. Verujemo da je posetioce veoma interesovalo kako izgleda nova sajamska postavka, pored novina koje će biti predstavljene od strane izlagača. Na ovogodišnjem Baselworld-u je bilo prisutno oko 3610 novinara (oko 9% više nego prošle godine) koji su pratili dešavanja i izveštavali sa sajma. Imali su priliku da posete štandove 1460 izlagača koji su dolazili iz 40 različitih zemalja širom sveta. Domaćih švajcarskih izlagača je bilo, ne tako mali broj, ukupno 382.

  Na sajmu su bili predstavljeni satovi sa turbijon komplikacijom, izrađeni od plemenitih metala, kako sa automatskim mehanizmima, tako i sa kvarcnim. Pored toga, predstavljeni su i modeli sa večitim kalendarom ili sa prikazom vremena u drugoj vremenskoj zoni. Ovo su samo pojedini detalji koje izdvajamo iz sveta časovničarstva. Ljubiteljima nakita su bili izloženi modeli vrhunske izrade, modernog do klasičnog dizajna. Nakit sa mnoštvom detalja ili sa dekorativnim dragim kamenjem.

  Ukoliko u narednim godinama planirate da posetite Baselworld pogledajte agendu održavanja, koja je već sada poznata:
  - Baselworld 2014 : 27. mart – 3. april 2014. godine
  - Baselworld 2015 : 19. mart – 26. mart 2015. godine

  Izvor: Baselworld
  This article was originally published in forum thread: Završen sajam satova i nakita Baselworld 2013 started by Shmizla View original post