• Glashütte Original Senator Tourbillon


    Poznati nemački proizvođač satova, Glashütte Original, je na ovogodišnjem sajmu satova u Bazelu predstavio nekoliko noviteta. Među kojima se našao model pod nazivom - Senator Tourbillon.

    Ovaj sat dolazi u svedenom kućištu od belog zlata, prečnika 42mm. Ovaj model ima nešto tanji bezel od prethodnih modela iz ove kolekcije. Sat ima tamno sivi brojčanik, dok kod ovog modela rimski brojevi imaju funkciju satnih markera. Veoma elegantne kazaljke krase sam cifer i izrađene su od belog zlata.


    Najupečatljiviji detalj na brojčaniku je svakako leteći tourbillon sa indikatorom sekundi koji se nalazi na poziciji "6h". Prikaz sekundi se vrši pomoću male plave kazaljke koje je pričvršćena u centru turbijona. Od ostalih funkcija koje poseduje ovaj model, ne smemo izostaviti i veliki prikaz datuma, takozvani panorama prikaz, koji se nalazi na poziciji "12h".

    Sat pokreće automatski tourbillon mehanizam caliber 94-03 sa rotorom od 21k zlata, koji je naravno kompletno izrađen u pogonima ovog proizvođača i koji ima rezervu snage od 48 časova.


    Sat se isporučuje na kožnom Louisiana aligatorskom kaiđu, sa preklapajučom kopčom od belog zlata.

    Izvor
    - Glashütte Original
    Dorada vesti by Shmizla
    This article was originally published in forum thread: Glashütte Original Senator Tourbillon started by RUS. View original post