• Patek Philippe Calatrava satovi - Ref. 5227

    Patek Philippe Calatrava je kolekcija elegantnih satova koja veliča svu jednostavnost ručnih satova. Ove godine na Baselworld sajmu je zvanično novi model koji pripada pomenutoj kolekciji.


    Novi model nosi referenti broj 5227 i dolazi u kućištu sa "Officer's Style" poklopcem. On se može otvoriti i kroz safirno staklo vam se pruža pogled na automatski mehanizam caliber 324 SC. Brojčanik ima prelepi sjaj koji dolazi od 12 slojeva laka koji se nalaze na njemu. Satni markeri su izrađeni do perfekcije i ručno postavljani na brojčanik. Na poziciji "3h" se nalazi prikaz datuma.




    Kućište sata ima prečnik 39mm, što je za 2mm više od prethodnog modela. Visina kućišta iznosi svega 9,24mm. Takozvano "Officer's Style" kućište ima zlatni poklopac, koji štiti safirno staklo. Kao što smo mogli i očekivati od ovog proizvođača, pričvršćivanje poklopca običnim šarkama bi bilo suviše lako, zato su oni utrošili dve godine kako bi se šarka uklopila i što manje videla, odnosno kako bi se savršeno uklopila u liniju kućišta.



    Kada se pokopac otvori, pruža se pogled na ukrašeni 324 SC automatski mehanizam, koji radi na frekvenciji od 28,800 vph (4 Hz) i ima rotor izrađen od 21K zlata. Na unutrašnjosti poklopca se nalaz gravura grba kompanije, natpis "Patek Philippe" i materijal od kog je izrađeno kućište, kao i serijski broj.


    Sat je isporučuje sa kožnim kaišem izrađenim od aligatorove kože koja je sa spoljašnje strane lakirana. Kaiš se zakopčava pomoću klasične kopče izrađene od istog materijala kao i kućište.



    Sat je dostupan u tri verzije, odnosno sa kućištima od 18K belog, roze (5N) i žutog zlata. Cena za modele od roze i belog zlata iznosi 37.300$, a za model od žutog zlata potrebno je izdvojiti 35.400$.



    Izvor - Patek Philippe
    Dorada vesti by Shmizla
    This article was originally published in forum thread: Patek Philippe Ref. 5227 - Calatrava started by RUS. View original post