• Glashütte Original Senator Sixties i Sixtes Panorama Date satovi

    Od kada je prvi put predstavljena 2007. godine, Sixties kolekcija ovog proizvođača je postala popularna, kako kod pravih ljubitelja elegantnih satova, tako i kod ljubitelja "vintage" stila. Za 2013. godinu, saksonski proizvođač satova je predstavio dva nova modela sa ponoćno plavom bojom brojčanika. Satovi su dostupni u verziji sa i bez datuma.



    Model Sixties (bez datuma) dolazi u kućištu prečnika 39mm, dok je model Sixtes Panorama Date (sa datumom, kako i naziv kaže) smešten u nešto veće kućište, čiji je promer 42mm. Materijal za izradu kućišta kod oba modela je nerđajući čelik. Zanimljiv detalj kod Sixtes Panorama Date modela je to što je pozadina prozora za datum plave boje, koja se savršeno uklapa sa bojom brojčanika. Samim tim se datum prikazuje na veoma diskretan način. Markeri za sate "3, 6, 9, i 12h" su specifičnog retro fonta, koji su u velikom kontrastu sa fontom za datum.



    Oba modela imaju safirno staklo napred i pozadi. Mehanizam koji ih pokreće je in-house Caliber 39 automatski mehanizam, sa rotorom od 21k zlata. Satovi se izrađuju sa kožnim kaišem crne boje.



    Izvor
    -
    Glashütte Original
    karldzonson likes this.
    This article was originally published in forum thread: Glashütte Original Senator Sixties i Sixtes Panorama Date started by RUS. View original post