• Nomos Ahoi satovi


    Nemački proizvođač satova, Nomos, je predstavio nove modele satova koji nose naziv Ahoi. Dostupna su dva modela sa i bez datuma. Model sa prikazom datuma nosi referentni broj 551, dok model kod koga izostaje ova funkcija, nosi broj 550.

    Sat kombinuje malo robusnije kućište sa karakterističnim minimalističkim dizajnom satova ovog proizvođača. Brojčanik sata je sličan kao kod Tangomat kolekcije, sa podbrojčanikom na poziciji "6h". Kućište modela Ahoi je dosta "veliko", bar kad je ovaj proizvođač u pitanju, i iznosi prečnika 40mm, a visine 10.64mm.

    Na kućištu se takođe nalazi nekoliko detalja koji se prvi put mogu videti na nekom satu ovog proizvođača, a to je zaštita krunice, kao i sama krunica koja je ušrafljujuća, dok je deklarisana vodootpornost 200m.



    Staklo na satu je safirno, dok se isti tip stakla nalazi i na poklopcu kućišta, a koje otkriva pogled na automatski in-house mehanizam Epsilon (model bez datuma) ili Zeta (model sa datumom).




    Na tradicionalni Tangomat brojčaniku se nalazi nekoliko detalja svojstvenih samo ovom modelu, kao što su kazaljke i markeri sa iluminacionim premazom i crvena kazaljka sekundare. Model Ahoi se isporučuje na tkanom najlonskom kaišu, kao i na standardnom kožnom kaišu i nudi dva potpuno različita iskustva pri nošenju sata.

    Ovaj model će se u prodaju naći u junu mesecu, cena još uvek nije poznata, ali se pretpostavlja da će se kretati između 3.000 i 4.000$.


    Izvor - Nomos
    Dorada vesti by Shmizla
    This article was originally published in forum thread: Nomos Ahoi started by Rus_PA View original post