• Oris Aquis Regulateur "Der Meistertaucher"

    Poznati švajcarski proizvođač satova, Oris, je predstavio svoju novu verziju Regulateur "Der Meistertaucher" sata. Kao što se sa slika može videti, dizajn je zasnovan na modelima iz Aquis kolekcije.


    Oris je bio prvi proizvođač satova koji je predstavio Regulateur model. To ima smisla budući da je za ronjenje, prikaz minuta u kombinaciji sa ronilačkim rotirajućim prstenom od izuzetne važnosti, odnosno da je značajnije od prikaza časova.

    Regulator komplikacija je karakteristična po tome što se kazaljke za prikaz sati i sekundi ne nalaze na glavnoj osovini u centru brojčanika. Na toj poziciji je ovom prilikom postavljena samo minutna kazaljka. Ovim načinom prikaza vremena se stavlja akcenat na veliku i upadljivu minutnu kazaljku. Ona je najkorisniji element jednog sata za ronioce koji prilikom zarona pomoću nje mogu meriti vreme zarona.

    Na satu se nalazi karakteristična upadljiva minutna kazaljka sa crvenim ivicama, zatim podbrijčanik koji prikazuje časove na poziciji "3h", dok je podbrijčanik sa prikazom sekundi smešten na poziciji "9h".


    Kućište ovog modela je izrađeno od titanijuma, i tačnog promera 43mm. Rotirajući prsten je jednosmerni, ronilački, sa keramičkim umetkom. Na satu se nalazi automatski helijumski ventil na poziciji "9h".

    Safirno staklo je dodatno tretirano AR premazom sa unutrašnje strane, dok je ušrafljujuća čelična krunica dodatno obezbeđena titanijumskim zaštitnicima.
    Kako bi se obezbedila što bolja čitljivost u vodi, ali i u tami na suvom, na kazaljkama je nanet SuperLumiNova® premaz.

    Sat pokreće automatski mehanizam Oris Cal. 749, zasnovan na Sellita SW 220 mehanizmu. Sat dolazi na crnoj gumenoj narukvici sa titanijumskom sigurnosnom kopčom i svakako ronilački dodatak za proširenje.
    Deklarisana vodootpornost ovog modela je 30BAR/300m. Cena ovog modela iznosi 2900,oo CHF.

    Izvor
    - Oris

    karldzonson and zMrGood like this.
    This article was originally published in forum thread: Oris Aquis Regulateur "Der Meistertaucher" started by Rus_PA View original post