• Alpina Extreme Diver 300 Chronograph


    Kao novitet u kolekciji ronilačkih satova ovog proizvođača, stiže nam novi model Alpina Extreme Diver 300 Chronograph Automatic.



    Hronograf satovi sa svojim podbrojčaincima i ostalim detaljima na brojčaniku često i nisu baš najčitljiviji. Ovaj model iako ima hronograf funkciju, pak odlikuje dosta dobra čitljivost, kao što se i očekuje od ronilačkog sata.



    Na brojčaniku se nalaze dva podbrojčanika, i to 30-mnutni registar na poziciji "12h" i 12-časovni na poziciji "6h". Okrugli beli časovni markeri prave dobar kontrast sa crnim brojčanikom. Kazaljke su dosta velike, dok je minutna je oivičena crvenom bojom kako bi se u svim uslovima razlikovala od časovne kazaljke. Prikaz datuma je smešten na poziciji "3h", dok se ispis proizvođača nalazi suprotno od datuma, odnosno na poziciji "9h".



    Kućište sata je čelično i ima deklarisanu vodootpornost od 300m. Krunica i poklopac su ušrafljujući, a bezel je jednosmeran sa naznačenom 60-minutnom skalom. Kroz providni poklopac od safirnog stakla, pruža se pogled na Alpina
    AL-725 (baza Valjoux 7750) automatski hronograf mehanizam, koji ima rezervu snage od 46 časova.



    Sat se može kupiti na gumenoj narukvici sa preklapajućom kopčom, na "Milanese" mesh narukvici ili na klasičnoj čeličnoj narukvici.

    Izvor - Alpina
    Misic M. likes this.
    This article was originally published in forum thread: Alpina Extreme Diver 300 Chronograph started by Rus_PA View original post